Justitie

EXCLUSIV Fostul subprefect începe un RĂZBOI cu Florin Cîțu și administrația centrală: „De ce am plecat eu și nu Irina Munteanu?”

Scris de 213

Ex-prefectul Budai Bela sare la gâtul Irinei Munteanu printr-un proces în care cheamă în judecată toată administrația centrală. Potrivit lui Bela, demiterea acestuia s-a făcut în mod ilegal, cea care trebuia să plece după ce Gyorke Zoltan și-a câștigat în instanță funcția era chiar Irina Munteanu, femeia care a preluat temporar atribuțiile de prefect după plecarea lui Mircea Abrudean la Secretariatul Guvernului. Budai vrea să primească răspunsul la cea mai evidentă întrebare: „De ce eu?”. 

Numit subprefect în urmă cu un an

În urmă cu un an, reprezentanții PMP au negociat la sânge câteva funcții pe care liberalii lui Orban să le accepte pentru membri din Mișcarea Populară Cluj. Printre acestea se număra și funcția de subprefect al Județului Cluj. Așa se face că pe 6 februarie a fost numit de către Orban domnul Budai Bela, propunerea PMP Cluj, în funcția de subprefect. Dragostea dintre cele două partide n-a durat, pentru că Partidul Mișcarea Populară a ratat pragul electoral pentru a intra în Parlamentul României, așa că formațiunea a devenit inutilă pentru Partidul Național Liberal. Înainte de alegeri, Budai Bela a fost destituit din funcție, dat fiind că Gyorke Zoltan a câștigat pentru a treia oară litigiul cu Orban și repunerea sa în funcția de subprefect. 

Pe modelul care pare să funcționeze pentru Gyorke Zoltan, un subprefect repus în funcție de TREI ori, Budai Bela a înregistrat ieri, 23 februarie, o acțiune de chemare în judecată împotriva Guvernului României, a PRIMULUI MINISTRU AL ROMÂNIEI – Florin Cîțu și a SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI ROMÂNIEI – instituție din care face parte acum fostul prefect de la Cluj, Mircea Abdrudean. 

Budai dorește să fie anulată decizia prin care a fost înlăturat din Instituția Prefectului și să fie repus în funcție, dar și recompensat pentru lunile în care a fost destituit. Iar asul în mâneca lui Bela constă într-o ”matematică” simplă: Gyorke a fost destituit de pe funcția de subprefect pe care o deține Irina Munteanu, nu de pe funcția sa, care nu exista în momentul în care Gyorke a fost înlăturat din Prefectură. Astfel, explică Budai Bela, cea care trebuia să plece să i se facă loc lui Gyorke era Irina Munteanu, nu el. 

„Se pune întrebarea, că erau doi subprefecți și unul câștigător prin sentință definitivă, de ce eram demis eu? Nu eram la egalitate? Din punct de vedere juridic vorbind, desigur. Nu s-a motivat sub nicio formă decizia prin care au ales să plec eu. Tot așa putea să fie și doamna Irina Munteanu. Prima dată am făcut plângere prealabilă prin care am cerut motivarea. Mi s-au înșirat o serie de articole cum că Guvernul poate să dreagă și să facă ce vrea, dar nu s-a motivat de ce tocmai funcția de subprefect ocupată de mine trebuia dată lui Gyorke Zoltan. Domnul Gyorke era pe un post, iar al meu nu exista la acel moment. Adică era pe poziția pe care se situa doamna Munteanu. Bineînțeles că instanța va decide și rezultatul ni-l asumăm. Poate nu am înțeles eu bine, dar sunt inginer și am și studii superioare. De asemenea am un pic de vechime pentru că am lucrat mulți ani în administrație și cu primăriile din județ”, a declarat pentru Ziar de Cluj, ex-prefectul Budai Bela. 

Fostul subprefect susține că a depus la dosar codurile pentru cele două funcții de subprefect, dovezi din care reiese că Gyorke Zoltan trebuia repus pe funcția Irinei Munteanu, nu a sa. 

Cu toate acestea, Irina Munteanu a fost validată ieri, în unanimitate, de Biroul Politic Județean al PNL Cluj pentru a fi susținută în continuare pe funcția de subprefect al județului Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 14 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 16 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 16 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 16 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 16 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 17 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 17 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 18 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 19 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 19 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 19 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE