Comercianții de mărțișoare și flori din zona Pieței Mihai Viteazu au avut grijă să își marcheze bine teritoriul ca să nu se piardă urma trecerii lor prin minunatele sărbători ale primăverii, deși imediat după încheierea sezonului vânzării de mărțișoare, în mod normal ar fi trebuit ca zona destinată comerțului să fie degajată complet. Cel puțin așa spun regulile de bun simț ale traiului la oraș.
Pe strada Argeș, pe trotuarul din fața Stației de Redresare a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca sunt legate în lanțuri diferite deșeuri precum lădițe din plastic sau din lemn și bucăți din lemn plus „picioarele” aferente pentru transformarea lor în tarabe. Toate acestea sunt legate în lanțuri de gardul din beton al curții, semn că sunt prețioase pentru proprietarii care le-au lăsat în urma lor.
Chiar în poarta Stației de Redresare este și o măsuță din lemn, rudimentară, roasă de vreme. Dacă nu am fi știut că tocmai s-a încheiat sezonul vânzării de mărțișoare, am fi putut crede că masa este folosită pe post de suport pentru cafea sau pentru un pahar cu apă/suc.
Pe gardul curții clădirii sunt și câteva pahare de unică folosință, lăsate ori de vânzătorii de mărțișoare și flori ori de trecătorii „grijulii”, care nu au dorit să arunce deșeurile pe jos.
Probabil, bazându-se pe înțelepciunea populară „Omul gospodar își face iarna car și vara sanie”, vânzătorii ambulanți își păstrează tarabele improvizate până anul viitor. Dar, ce fac Poliția Locală și angajații firmelor de salubritate? Într-un oraș cu pretenții cum este Cluj-Napoca, ne-am aștepta ca străzile să fie curate, fără nicio urmă de gunoaie.