In vizor

E.ON confirmă că are angajați de tipul celor care sperie oamenii din Florești

Locuitorii din Florești au sesizat că în ultimele zile le-a bătut la ușă un tânăr care susține că este angajat E.ON și cere să vadă facturile de gaz. Cetățenii susțin că acesta este puțin dubios și cred că e vorba de ceva escrocherie. De fapt, băiatul nu prea știe ce vinde. Are o poezie pe care a învățat-o, dar nu stăpânește prea bine informațile. 

De interes pentru toata lumea !! Ieri am fost cautata la adresa de un tip pana in 30 de ani , de la “EON” , pentru (citez) : ceva actualizari de date.. Eu nu eram acasa , doar iubitul meu si i a cerut nr de telefon ca sa il sun cand ajung eu acasa pentru a vedea despre ce este vorba . L am sunat acum de dimineata si l am intrebat despre ce este vorba , mi a spus sa astept o secunda si mi-a inchis.nu a mai raspuns, ba mai mult mi-a blocat numarul ! L-am cautat inainte pe whatsup si i am vazut poza de profil. Mare Grija !! Sigur sunt ceva escroci! A mai fost prin Floresti la cineva ?!

sursa foto: Facebook/Traiesc in Floresti/Cluj

Alți cetățeni susțin că au fost vizitați chiar de două ori în aceeași zi de același individ care aparent vrea să le propună tarife mai ieftine pentru gaz și pentru curent. 

S-a prezentat și pe Ioan Rusu de 2 ori în 2 zile. A spus că este de la echipele e-on door to door. A cerut să vadă facturile de la e-on și de la electrica pentru ca să refacă contractul cu noile tarife. Vorbea foarte încet și abia am înțeles ce voia de la noi.

Și la noi au fost de 2 ori în aceeași zi. Prima data mi a cerut o factura eon dar mai mult nu a zis. I am zis ca nu Am și am închis ușa văzând ca nu zice nimic.,doar se uita la mine. Vecina mea l a întrebat de ce are nevoie de factura și a spus:” sa vad cât plătiți”. Era tare dubios tipul ca nu zicea nimic…

Atentie pe Str. FLORILOR BATE LA UȘI UN PUSTI CARE PRETINDE CA ESTE DE LA EON GAZ.. SINGUR… ATENTIE NU DESCHIDEȚI….

.Este adevărat A fost și la noi la ușă,și a spus că este gazul mai ieftin,și vrea să vadă o factură să vadă cit am plătit luna trecută.

Ziar de Cluj l-a contactat pe tânărul care se numește Alexandru Dinu și care ne-a spus că lucrează la E.On și chiar ne-a trimis un model de contract. Astfel de agenți încearcă să convingă cetățenii să își facă la E.On un contract și pentru energia electrică pe lângă cel pentru gazele naturale. 

E.On a transmis un răspuns pentru Ziar de Cluj în care confirmă faptul că modelul de contract deținut de tânăr este unul veritabil, nu este un fals și că în această perioadă E.ON continuă campania de contractare prin intermediul echipelor dedicate door-to-door, care pun la dispoziția clienților actuali și potențiali oferte de servicii de furnizare gaze naturale și energie electrică, soluții și pachete de asistență tehnică. 

„Campania a demarat în 2018 și s-a intensificat pe parcursul ultimilor ani, având în vedere faptul că odată cu liberalizarea pieței de gaze naturale de la 1 iulie 2020, respectiv liberalizarea pieței de energie electrică la 1 ianuarie 2021, orice consumator casnic are dreptul să îşi schimbe furnizorul prin alegerea unei oferte din piața liberă. În acelaşi timp, consumatorul are şi dreptul la o informare corectă pentru a alege oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor sale. Activitatea reprezentanților E.ON Energie România aflați pe teren se desfășoară în condiții sigure și cu respectarea normele de protecție sanitară, în conformitate cu măsurile de siguranță recomandate de autorități, precum și cu cele decise și aplicate la nivelul întregului Grup E.ON, pentru limitarea răspândirii Coronavirusului. Astfel, agenții poartă măști de protecție de unică folosință, utilizează dezinfectant la fiecare interacțiune și păstrează distanța socială de circa 1,5 metri în timpul interacțiunii cu persoanele contactate”, este răspunsul transmis de E.On pentru Ziar de Cluj.

Cetățenii care au dubii în privința identității celor care le bat la ușă ao posibilitatea să sune la numărul de telefon 0265. 200.606 pentru a le verifica identitatea. 

„Sunt echipați cu haine de culoare roșie, tricouri și șepci, iar legitimațiile sunt purtate la vedere, atât echipamentele cât și legitimațiile fiind inscripționate cu logo-ul E.ON.  Pentru mai multă siguranță în ceea ce privește identificarea reprezentanților E.ON, compania a pus la dispoziție un număr dedicat: 0265. 200.606, unde clienții pot suna să verifice identitatea acestor persoane”, a mai menționat E.on.

Tânărul a stârnit suspiciuni deoarece a postat pe o pagina de Facebook mai multe video-uri în care promova o posibilitatea de a face bani de acasă. Acesta promova brand-ul de haine David Christian. Această afacere a fost pomovată de o serie de vedete locale printre care Jador sau Cătălin Botezatu, toți susținând că oricine se poate îmbogăți. Ulterior au apărut o serie de mărturii ale celor care au vrut să fie reprezentanți ai acestui brand care susțin că totul s-a dovedit a fi o mare țeapă. Se pare că și Alexandru Dinu a fost printre cei care și-au dorit să se îmbogățească de acasă, însă nu prea i-a ieșit dacă acum este agent la E.On. 

Cu siguranță că E.On trebuie să își selecteze angajații cu mai multă atenție pentru că cei de tipul băiatului care a speriat Floreștiul nu va reuși să le aducă prea multe contracte. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *