In vizor

După două săptămâni de la debutul anului școlar, sute de elevi din județul Cluj învață deja în regim online. În peste 250 de clase, activitatea față în față este suspendată

La o distanță de două săptămâni de la începutul anului școlar, în aproape 260 de clase din unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul județului Cluj activitatea față în față a fost suspendată, iar sute de elevi studiază deja de acasă, în regim online. 

Potrivit ultimei informări a autorităților în domeniu, datele privind situația epidemiologică în unitățile de învățământ din județul Cluj reflectă o situație îngrijorătoare. 

În urma informațiilor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, statistica privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj se prezintă astfel:

Număr de preșcolari/ elevi care desfășoară cursurile cu prezență fizică – 94.767;

Număr de elevi, în Scenariul 2, care studiază de acasă online – 272

• Număr copii/ elevi care studiază online, motivat medical 260

• Număr cazuri copii/elevi confirmați Covid-19 – 438; 

• Număr cazuri personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar)116; 

• Număr clase/ grupe cu activitatea față în față suspendată, ca urmare a cazurilor de Covid-19 confirmate – 258; 

• Număr copii/elevi din clasele/ grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate – 6810.

Data de referință este 29 septembrie 2021, ora 13:00, iar informațiile privind situația epidemiologică în unitățile de învățământ din județ au fost centralizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Cluj. 

Municipiul Cluj-Napoca a depășit, marți, pragul incidenței de infectări de 6/1000 locuitori.

Astfel, potrivit ultimei informări a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, nivelul infectărilor în municipiul Cluj-Napoca este de 6,03, iar la nivel de județ a ajuns la 4,54 la mia de locuitori. 

În aceste condiții urmează să fie impuse noi restricții, precum carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate, iar elevii vor participa la cursuri în regim online.

CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ: Incidența infectărilor a depășit pragul de 6 la mie: 6,03 în Cluj-Napoca și 4,54 la nivel de județ
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *