In vizor

68.000 EURO costă plimbarea unei delegații a Primăriei Cluj-Napoca la Munchen la Târgul Expo Real

Primăria Cluj-Napoca va merge și anul acesta la Târgul Expo Real Munchen, unde va promova orașul pentru a atrage noi investitori. Deși până acum, administrația publică locală nu a comunicat niciodată care au fost rezultatele concrete ale participării la acest eveniment, an de an sunt alocați bani pentru deplasarea unei delegații la Munchen. De ce nu s-a găsit până acum nici un investitor privat care să participe la construirea Centrului Cultural Transilvania?

Participarea Primăriei la Târgul Expo Real Munchen costă 336.000 euro (68.000 euro). O parte din bani provin de la bugetul local (77.350 lei) și o parte de la parteneri privați (259.250 lei). Alocarea celor 77.350 lei va fi supusă votului în ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare.

„Acest eveniment, desfășurat pe parcursul a 3 zile, reprezintă o platformă de business extrem de utilă, organizată cu scopul creării de contacte și rețele eficiente, precum și de oportunități extinse pentru orientarea și analiza pieței, reunind peste 1300 de expozanți și 20.000 de participanți din 60 de țări, 900 de jurnaliști și reprezentanți ai mass-media, într-un spațiu expozițional de 50.000 mp, în cadrul cărora 200 de speakeri vor aborda subiecte relevante despre inovație în domeniul investițiilor, imobiliarelor și piețelor de capital”, scrie în proiectul de hotărâre.

În același document scrie că este promovată imaginea de stabilitate investițională. Cu toate acestea, de mai bine de cinci ani, Primăria nu găsește un investitor privat care să se implice în construirea Centrului Cultural Transilvania. În 2019 și în 2020 au fost organizate 4 licitații pentru găsirea unui investitor privat care să intre în această afacere cu Primăria, dar nu s-a prezentat nimeni. Acum, Primăria vrea să mai facă o încercare – o nouă licitație.

Citește și:

Nici un investitor nu este interesat să construiască sediu pentru Filarmonică și hotel cu 8 etaje pe bulevardul 21 Decembrie. Primăria mai lansează o licitație

Organizatorul deplasării la Munchen este firma Transylvania Evolution SRL, care a încheiat un parteneriat cu Primăria.

„Scopul colaborării între părți constă în continuarea promovării municipiului Cluj-Napoca în mediul de afaceri european ca pol regional de inovare sub conceptul „Transylvania Evolution”, în cadrul evenimentului Expo Real Munchen, cel mai mare forum de proiecte pentru dezvoltare urbană din Europa, un eveniment internațional major de promovare a regiunilor și polilor de dezvoltare. Expo Real Munchen se va desfășura în perioada 11 – 13 octombrie 2021”, se arată în proiectul de hotărâre.

Primăria și Transylvania Evolution SRL Cluj-Napoca, organizator, vor avea un stand comun la Munchen, compus din reprezentanți ai administrației publice locale, ai mediului academic și ai mediului de afaceri local, pentru a promova potențialul și imaginea de stabilitate investițională a municipiului Cluj-Napoca.

„Municipiul Cluj-Napoca convine să sprijine prezența la eveniment în calitate de partener major, alături de alți participanți din mediul de afaceri, care își vor aduce fiecare contribuția financiară pentru acoperirea bugetului total de organizare a evenimentului”, scrie în proiectul de hotărâre.

Ce va face Primăria la Expo Real Munchen:

  • va prezenta și promova proiectele de parteneriat public-privat ale municipiului Cluj-Napoca în rândul investitorilor europeni, cu scopul de a sprijini și coagula inițiativele private cu impact în creșterea economică a orașului;
  • va transmite entităților prezente la forum un mesaj privind politica municipiului Cluj-Napoca de atragere și susținere a investițiilor dezvoltate de entități locale și/sau internaționale, prin prezentarea Clujului ca un pol de stabilitate și atractivitate investițională;
  • va aloca suma de 77.350 lei, cu TVA inclus, pentru asigurarea cheltuieilor aferente participării la Expo Real Munchen 2021.

 

sursa foto: across-magazin.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *