In vizor

După Cirque du Soleil, și faimosul lanț de restaurante Pizza Hut intră în insolvență

Criza economică provocată de noul coronavirus a făcut o nouă „victimă”. Faimosul lanț de restaurante Pizza Hut și-a declarat oficial intrarea în insolvență – acumulând datorii de aproximativ un miliard de dolari.

Creșterea consumului de alimente și posibilitatea de livrare la domiciliu nu au putut salva compania NPC International Inc., cea mai mare franciză a restaurantelor Pizza Hut din SUA, care a declarat că intră în insolvență, după ce regulile impuse de pandemie au contribuit la „scufundarea” brandului, potrivit Forbes.ro.

Cu semnarea unui acord parțial cu creditorii, închiderea celor peste 18.000 de magazine stă sub semnul întrebării, chiar dacă Pizza Hut va încerca să supraviețuiască cu ajutorul unui nou manager ce îl va înlocui pe actualul proprietar – Yum ! – al grupului Npc International. Alături de Pizza Hut, un alt brand faimos va fi implicat în procedura insolvenței, Wendy .

Confirmând zvonurile care au învârtit săptămâna aceasta, NPC International, cu sediul în Kansas, a declarat că a încheiat un acord de sprijin pentru restructurare cu creditorii săi „pentru a reduce substanțial datoriile pe termen lung ale NPC și pentru a consolida structura capitalului companiei”.

NPC deține 1.225 de locații Pizza Hut, 385 de restaurante Wendy și are în total 7.500 de angajați cu normă întreagă, plus aproximativ 28.500 de angajați part-time.

Falimentul Pizza Hut urmează la câteva zile după cel al Cirque du Soleil, care pe 29 iunie anunța lansarea procedurii controlate de insolvență, după ce inactivitatea cauzată de pandemie a obligat celebrul circ să concedieze 95% din angajați. „ În ultimii 36 de ani, Cirque du Soleil a fost o companie de mare succes și profitabilă. Cu toate acestea, în urma anulării încasărilor din cauza închiderii forțate a tuturor spectacolelor noastre din cauza coronavirusului, conducerea a decis să acționeze decisiv pentru a proteja viitorul grupului”, declara CEO-ul Cirque du Soleil, Daniel Lamarre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *