FOTOGRAFILA

După ce li s-a bătut obrazul că fac risipă, că „fură curent” de Crăciun, municipalitatea a venit cu butaforia panourilor solare

La 80 sau 100 de căsuţe, plus „tiribomba”, plus alte acareturi, plus ghirlandele de beculeţe şi bradul, au lipit 14 sau 16 panouri solare, pe 14 sau 16 dintre căsuţe (că nu am stat să le număr), care, la ora la care vă scriu aceste rânduri, nici măcar nu sunt conectate la ceva. Să zicem că, reactiv, se vor duce azi şi vor mima şi nişte fire de legătură la ceva, că numai mâine e deschiderea oficială a bâlciului de Crăciun, tot un floc în calea unui morcov fleşcăit este mizeria pe care au inventat-o ca să poată să se bată „piaristic” cu cărămida-n piept că, nu numai că fac economii, dar şi folosesc „energie verde”.

Cu verdele-n sus.

Mai citiţi o dată ce susţine trompeţica lui Boc, Dan Tarcea: „Pe căsuțele din cadrul Târgului de Crăciun din Piața Unirii au fost montate panouri fotovoltaice în vederea reducerii costurilor privind consumul de energie.”. Pe căsuţele… Nu era cinstit să comunice aşa: !În cadrul unui experilent inedit bla-bla-bla-bla, pe 16 căsuţe de la Târgul de Crăciun am montat panouri fotovoltaice ca să bla-bla-bla. Un prim experiment pentru a implementa şi în oraşul nostru bla-bla-bla”?

Ba da, dar ei nu sunt cinstiţi. Sunt obişnuiţi doar să mintă gros, doar, doar nu se vede.

Nici nu vreau să mai întreb de avize şi aprobări pentru legarea acestor panouri la reţea. Am un prieten care de un an de zile n-a intrat încă în reţea cu panourile pe casă, aşa de greoaie şi stufoasă e birocraţia. dar, deh, vorbim despre Primăria Cluj-Napoca, o fi ocolit ei cumva birocraţia.