EditorialIn vizor

Buta, stăpânul lui Boc și-a aruncat buzduganul: 10.000 de abonamente la UNTOLD 2023 au fost scoase deja la vânzare. Clujenii își răcesc degeaba gura că trebuie schimbați termenii în care Buta mulge orașul de resurse pe bani de pișcoturi

Putem noi să ne răcim gura degeaba cu faptul că Emil Boc își bate joc și de clujeni, și de lege, și de bun simț, cu ocazi festivalului ilegal de muzică pe stick, Untold, că el o ține gaia-mațu că vin bani în Cluj.

Vin, dar nu în buzunarele clujenilor.

Din buzunarele clujenilor pleacă banii: pe servicii mult mai scumpe, chirii nesimție șamd. După trei zile și patru nopți de zbânțuială, clujenii rămân cu restricționările la propriul oraș, cu facilitățile făcute praf, cu încălcări flagrante ale legii, cu deranjul, iar plodul de sereist Buta, care nu știm cum a ajuns în grațiile lui Boc în așa hal încât acesta îi așterne orașul preș la picioare, ca un vasal, rămâne cu banii, bani mulți, la care nici nu visa când o freca prin Cluj ca student. Noroc cu neica Boc care i-a pus câteva sute de mii de euro la dispoziție din banii noștri, ai clujenilor, să-și facă mangafaua afacere. Dă-mi Măestrică și mie 800.000 de euro nerambursabili să-mi fac afacere. Dar mie și restului de clujeni Boc ne dă betoane, blocuri peste casă și povești cu pești.

Dacă nu era Ziar de Cluj să facă scandal ani de zile, nici azi nu se afla cum au fost furgăsiți banii publici prin escrocheria Untold. Au urmat o anchetă și un proces penibil soldate cu soluții penibile față de gaura produsă bugetlui Cluj-Napoca, dar Boc nici măcar nu a catadicsit să se constituie parte civilă la recuperarea prejudiciului, până nu a făcut presa care nu e de chitanțier scandal. A devenit Boc, dintr-o dată ne-grijuliu cu banul public și nici unui organ de anchetă nu i se pare suspect acest lucru. Ia să fi fost Sile Pușcaș în schemă, cum se mai lupta Boc prin justiție de ne cadorisea cu cel mai scump microparc din lume.

Acest ”festival”, atitudinea lui Boc, a autorităților locale care se întrec în slugărnicie când se ține ”festivalul”, fiind complici la toate urinările pe lege care se întâmplă cu ocazia acestuia, cu consumul de droguri, cu tulburarea ordinii și liniștii publice, cu trasul de artificii cu alte ocazii decît cele stabilite în lege, sunt de-o nesimțire care transcede litera legii – dar toți se complac în a se preface că nu observă. Toți pun ”osul” să-și încaseze plodul de sereist banii.

Chiar nimănui nu îi este jenă?

Nimănui nu îi este rușine că din cauza mizeriei acesteia, Cluj-Napoca nu mai este gazda Campionatul European de Atletism U20 din 2023? Că deșeurile lui Buta au distrus pista și alte deșeuri ale administrației publice locale nu l-au dat de pereți să o refacă la standardele la care a primit-o în folosință?

Apropos, presa localcă de chitanțier s-a prefăcut că nu observă această știre:

2021: Campionatul European de Atletism U20 din 2023 se va desfășura la Cluj-Napoca! 2022: Ciuciu! Se va ține la Ierusalim, că pista și instalațiile de atletism au fost făcute praf de amicul lui Boc, Buta. Și așa au rămas

Ce nu fac profesioniștii pentru o roșie, o măslină?

E timpul ca termenii în care Cluj-Napoca este pus preș la picioarele lui Buta care, în aroganța faptului că știe că el e stăpânul slugilor prea-plecate din administrația publică locală vinde în avans abonamente, să fie rediscutați: legea să fie respectată, clujenii să nu fie alungați din propriul oraș, banii plătiți pentru distracție Orașului să fie bani, nu praful de pe tobă.

Asta în cazul în care nu cumva grosul banilor lui Buta merg către alte conturi decât cele ale afacerii sale.