De cartier

După 4 ani de la începerea lucrărilor, există speranțe ca, în această toamnă, parkingul Negoiu să fie finalizat

Scris de 331

Lucrările la parkingul Negoiu, din cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, au început în anul de grație 2013. În ultimii 4 ani constructorul a intrat în faliment, Primăria a refuzat să facă o nouă licitație, așa că parkingul nu a fost nici până astăzi finalizat. În iarnă, primarul promisiunilor, Emil Boc, afirma că parkingul Negoiu va fi gata în vara acestui an. Vara este pe sfârșite, dar pentru parking clujenii mai au încă de așteptat. 

Cu toate că zona Negoiu-Mehedinți este hiperaglomerată de ani de zile, iar clujenii care locuiesc aici se bat pentru fiecare mic spațiu disponibil pentru a-și parca mașinile (indiferent că acel loc liber este pe carosabil, pe trotuar sau pe spațiul verde), Primăria nu a urgentat în niciun fel lucrările la acest parking devenit deja proverbial pentru modul în care (nu) se construiesc obiectivele importante de infrastructură ale Clujului. 

Viceprimarul Dan Tarcea, în luna iunie a acestui an, a lansat în spațiul public un nou termen pentru finalizarea parkingului: până la sfârșitul lunii noiembrie. 

„Parkingul de pe Negoiu va fi gata până la sfârșitul lunii noiembrie. Cel care a preluat construcția este o firmă care a fost în consorțiu cu cel care a intrat în insolvență. A preluat construcția, merge bine, mai trebuie turnat un singur nivel și se trece la partea de instalații. Lucrările acolo sunt în grafic și la sfârșitul lunii  noiembrie putem să îl dăm în folosință și cel puțin 400 de mașini vor putea parca în acel parking”, a declarat Dan Tarcea, la un post de radio local.

Cu toate că termenul anunțat de primarul Emil Boc a fost deja depășit, ca de obicei, mănășturenii speră ca măcar luna noiembrie, avansată de viceprimarul Tarcea, să fie cu noroc!

Din declarațiile locuitorilor de pe Aleea Negoiu reiese că, în această vară, la parkingul Negoiu într-adevăr s-a lucrat (în câteva luni, cam cât în ultimii 4 ani).

Parkingul Negoiu este construit de asocierea Construdava – Icco Energ. Firma Construdava a intrat în faliment, rămânând ca Icco Energ să continue lucrările. Responsabilii de șantier au declarat pentru Ziar de Cluj că cel târziu în luna octombrie a acestui an parkingul Negoiu va fi finalizat. Dacă constructorii actuali nu se vor îneca, la fel ca predecesorii lor, ca țiganul la mal, după 4 ani, mari și lați, plini de amenzi pentru parcări neregulamentare și de nervi, mănășturenii ar putea avea un nou parking!

„În urma analizei pe care am făcut-o în luna decembrie, firma care a fost asociată cu cea care a dat faliment are capacitate și posibilitate să ducă lucrarea la bun sfârșit. Acum se finalizează contractul de trecere de la vechea firmă, care a intrat în faliment, la noua firmă, care devine titulară de proiect și nu asocierea asociată în proiectul de construcție a parkingului și asta înseamnă că am putea termina parkingul mai repede decât dacă reluam licitația de la zero și ar fi durat mai mult. Cu alte cuvinte, sunt șanse ca începând cu luna iunie, iulie să putem spera la finalizarea parkingului, dacă măcar această firmă își va respecta angajamentul. Sper să nu mai intre și aceasta în faliment. Dumnezeu știe ce se întâmplă pe piața aceasta”, a declarat Emil Boc, în iarna acestui an.  

Și clujenii, la fel ca primarul, speră să se finalizeze, cât mai repede, acest parking! În cazul clujenilor de rând, „a spera” este o atitudine firească, în cazul edilului însă, speranța ar trebui înlocuită cu o reală preocupare și cu muncă eficientă în folosul cetățenilor!ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 2 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 8 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 9 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 12 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 13 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 1 day Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE