Din oras

Clujenii au tot mai multe nemulţumiri cu privire la calitatea străzilor din oraş. Pe Abecedarul lui Boc s-a pus praful

Sesizările clujenilor cu privire a starea drumurilor din municipiul  Cluj-Napoca au înroşit în luna august  harta interactivă a aplicaţiei My Cluj. Administraţia locală se pare că a uitat de “Abecedarul lui Boc”: Asfalt, Bec, Canalizare….promisiuni. Ziar de Cluj vă prezintă câteva dintre problemele sesizate de cetăţeni, probleme aflate “în lucru”.
 
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţa în 10 iulie 2014, că garajele din Cluj-Napoca vor dispărea, decizie pentru care urma să îşi asume „impopulariatea”. În cadrul afirmaţiilor de atunci,  Emil Boc lansa Abecedarul Primarului : Asfalt, Bec, Canalizare. Se pare că după trei ani s-a depus praful pe  Abecedar din moment ce harta interactiva a sesizărilor cu privire la starea drumurilor din oraş a fost înroşită  în luna august. De promisiunea de dărâmare a garajelor nici nu mai pomenim.
„Soluţia e clară în Cluj. După părerea mea, în cartiere, trebuie făcute două lucruri, dupa Abecedarul: Asfalt, Bec, Canalizare. Mai trebuie făcute canalizări şi trotuare, dar în următorul pas, în 2015 – 2018, trebuie demolate garajele şi din două garaje faci trei locuri de parcare. Trebuie anunţaţi oamenii cu 6 luni înainte pentru a-şi ridica garajele. Sunt cam 20% utilizate ca garaje, restul sunt depozite sau mici ateliere. Cei care nu îl vor ridica, îl vom ridica noi.Acum sunt blocat de legea retrocedărilor şi nu pot face nimic. Dacă le demolez, vor veni alţii şi vor revendica terenul de sub garaje. Până în noiembrie s-a prelungit legea privind retrocedarile””, a afimat Emil Boc în 10 iulie 2014 la emisiunea Stiri de Cluj LIVE. 

Asfalt, Bec, Canal……. erau cuvintele după care primarul Emil Boc prioritiza încă de acum 3 ani investiţiile municipalităţii. Cu toate acestea se pare că probemele sesizate de locuitorii Clujului nu prea reprezintă o prioritate a primăriei din momet ce, pe aplicaţia My Cluj multe dintre solicitările punctuale venite din partea cetăţenior rămân nerezolvate.
 
Ne oprim doar la prima literă din Abecedarul lui Emil Boc şi prezentăm câteva dintre sesizările clujenilor înregistrate prin intermediul aplicaţiei My Cluj. O stradă din Cluj Napoca nu a văzut asfalt niciodată. Locuitorii de pe Viile Dâmbul Rotund aşteaptă să pronunţe prima literă din abecedarul lui Boc,  “A” de la Asfalt.
“Cam pe cand asfalt de strada Viile Dambului Rotund? ( legatura dintre Spicului si Sanatoriului) Sunt multe case finalizate sau in constructie , traficul creste, la fel si praful de pe drumul pietruit”, a sesizat un clujean în 16 august. 
Strada Donath extrem de circulată nu are un trotuar iar locuitorii îşi pun viaţa în pericol în fiecre zi. 
“Strada Donath care se uneşte cu strada Pădurii Floresti nu are nici măcar un trotuar pentru pietoni. De fiecare data viată ne este pusă in pericol. va rog sa-mi comunicat ce masuri se preconizeaza cu multumiri? La capatul strazii Donath mai multe firme au obtinut autorizatie de constructie pentru imobile care au fost date in folosinta. Drumul de acces este extrem de ingust, nemarcat, nu exista spatiu pentru pietoni, nici limitatoare de viteza si este extrem de periculos pentru toti cei care locuiesc in zona”
Strada Fântânele a avut parte de reabilitare şi în acest an după ce în urmă cu foarte puţin timp locuitorii din zonă au avut parte de şantier pentru introducerea unei conducte de apă. Lucrările din acest an Doreii au fost mai prolifici şi după ce au lăsat locatarii fără gaz au mai spart magistrala de apă înlocuită acum câţiva ani, lăsând cetăţenii şi fără apă.
“Se reabiliteaza str. Fântinele pana la intersectia cu str. Miraslau. Angajatii firmei care face reabilitarea au spart magistrala de gaz, lasand un intreg cvartal fara gaz, iar azi au spart teava de alimentare cu apa, sute de apartamente (in special str.Fintinele 7) ramanand fara apa. In acest ritm, asteptam cu intesez urmatoarea avarie. Va rog sa luati masuri pentru ca astfel de incidente sa nu se mai intample. Sunt suficiente celelalte neajunsuri (praf, zgomot, etc) pe care le suportam cu stoicism “ 
Dacă nu ştiaţi în Cluj-Napoca mai există poduri de lemn.  
“Domnule primar, as dori sa va aduc la cunostinta starea podului de pe strada Baii (Someseni). Podul este constructie veche din lodbe de lemn. Acum s-au rupt. Sunt gauri in pod. Speram ca nu o sa cada masina de la salubritate in paraul Becas. Cand se va construi un pod din beton? Nu mi se pare o investitie foarte scumpa” 

Şi la  litera “C” din Abecedarul lui Boc există numeroase sesizări ale cetăţenilor. Zgomotul produs de masinile ce trec peste capacele de canal este in topul sesizărilor. 
“Va deranjez in legatura cu 2 canale aflate pe Bdul Muncii vis a vis de statia de autobuze indreptata spre Terapia. Cele 2 capace de canal nu sunt fixe, iar zgomotul pe care il emit atunci cand masinile trec peste ele este infernal. Zi si noapte capacele se lovesc de asfalt. Mai mult de atat, daca sunt miscate atat de des si de usor, exista riscul sa iasa si masinile sa fie avariate. Ar fi de preferat sa fie verificate si sa fie fixate. La sesizarea 0006640 am primit raspuns si o copie sa trimit primariei. Totusi cine repara capacele de canal daca nu apartine de cas. Cand trec masini este o galagie. nu se poate dormi seara.Este a 4 oara si nu se rezolva. De cine apartine?  ” 

Gropile din asfalt principala nemulţumire a clujenilor. 
“Partea carosabila de pe strada Campului, pe portiunea dintre Strada Frunzisului si Calea Manastur se afla intr-o stare deplorabila. Pe alocuri sunt prezente denivelari care pun in pericol siguranta traficului si integritatea autovehiculelor. Se are in vedere modernizarea / repararea acestei portiuni de carosabil ?  In drept cu numarul 24 a strazii Partizanilor, cartierul Dambu Rotund exista de mai bine de 2 luni o groapa in asfalt . Daca va rugam am dori solutionarea problemei. Gropi in statia de autobuz, din strada unirii, Gheorgheni, capat 3(Snagov nord). Sunt asa de ceva timp fiind un pericol pentru persoanele in varsta si nevazatori. In apropierea trecerii de pietoni din fata companiei Terapia Ranbaxy pe banda a 2-a de circulatie se afla o groapa de peste o luna de zile. Se poate astrupa acea gropa? 
În zona zero a orasului de 5 stele Cluj-Napoca mai există în Anul Domnului 2017 străzi neasfaltate. Si la capitolul lipsa asfat curg sesizarile cetăţenilor. 
“Doresc sa sesizez starea strazii Lutoasa, din centrul Clujului, care pe o portiune de aprox 50m este neasfaltata si plina de gropi. As dori sa stiu, daca se poate, situatia strazii Gorunului, in continuare neasfaltata, cu gropi tot mai greu de ocolit.”

 
Un clujean a ceurt primăriei, încă din luna aprilie 2017,  să îl informeze dacă municipalitatea intenţionează amenajarea unei piste de bicicletă 
“În data de 27.04.2017 am facut sesizarea CAS 0002852, la care NU mi-ati raspuns. Va rog sa imi spuneti daca din cartierul Someseni se va amenaja o pista de biciclete pana in Piata Marasti, pentru ca in acest moment se circula in conditii foarte periculoase si pe Str. Plevnei si pe str. Traian Vuia. As dori sa va amintesc ca si Someseniul este cartier al Clujului si merita acelasi tratament ca si celelalte. De asemenea in acest cartier NU exista nici o statie de biciclete ClujBike de inchiriat. Va rog sa imi spuneti daca aceste aspecte se pot rezolva.”, a fost revenirea clujeanului în data de 8 august la adresa din aprilie. 
 
Lista sesizărilor ar putea continua poate că de ruşine primarul va redeschide Abecedarul până nu vine iarna şi nu vor mai putea fi asflatate gropile din cauza vremii nefavorabile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *