Justitie

Drepturile salariale ale Poliţiei Locale nu trebuie să fie în acelaşi cuantum cu drepturile personalului de specialitate al primarului. Decizia ICCJ este obligatorie

Drepturile salariale ale personalului Poliţiei Locale nu trebuie să fie în acelaşi cuantum cu drepturile salariale ale personalului din aparatul de specialitate al primarului, a decis, luni, completul pentru soluționarea recursului în interesul legii al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Curtea de Apel Galaţi a sesizat instanţa supremă cu următoarea problemă de drept, ca urmare a jurisprudenţei neunitare: „În interpretarea şi aplicarea art. 34 din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, coroborat cu art. 11 din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea drepturilor salariale ale personalului Poliţiei Locale trebuie sau nu să se facă în acelaşi cuantum cu drepturile salariale ale personalului din aparatul de specialitate al primarului ?”.

ICCJ a admis recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Galaţi şi, în consecinţă, a decis că stabilirea drepturilor salariale ale personalului Poliţiei Locale nu trebuie să se facă în acelaşi cuantum cu drepturile salariale ale personalului din aparatul de specialitate al primarului.

Decizia ICCJ este obligatorie.

În concluzie, după cum sesizează și consilierul local, Ana Ciubăncan, ”Garda pretoriană a lui Boc pierde din avantaje! Se pare că polițiștii locali, recte, panseluțele nemișcătoare ale lui Boc, vor fi nevoiți să restituie banii încasați abuziv, pe ultimi 3-5 ani, limitarea fiind făcută doar de termenul legal de prescripție extinctivă!”