Vocea ta

Dr. OSĂ și mr. NOSĂ: Mai puneți mult botul la OSĂ-urile lui Boc?

”V-am spus că parcul Ștefan cel Mare va fi deschis în 31 decembrie, ceea ce s-a întâmplat, parcul este deschis.” – Emil Boc, 5.01.2023.
  • E siderant de cât de proști poate să ne creadă domnul Boc. În fapt,

1. Parcul nu “este deschis” nici azi, 1 februarie, după o lună de la așa-zisa deschidere. Gardurile sunt tot de-a lungul versantului vestic, firma lucrează pe brânci pe pietruit, pe finalizat scena, pe finalizat rastelul de biciclete, pe pus în funcțiune iluminare și punctul gospodăresc, spațiile de joacă, etc. etc. etc. În plus,

2. E extrem de neclar când și unde anume a spus domnul Boc că “va fi deschis”. Că în schimb, ceea ce a spus concret, este “Până la data de 1 Decembrie este programată şi în grafic finalizarea esplanadei adiacente clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca.” (4) și „Lucrările la Parcul Ștefan cel Mare pot fi finalizate până la sfârșitul anului, conform contractului.

Între timp, termenele s-a mai prelungit. Pentru a cincea oară. Acum este 31 martie.

Ca atare, la următoarea apariție, domnul Boc probabil ar trebui să o reia pe aia cu “lucrările sunt în termen”. Dar nu asta o să facă. Ci o să-l scoată pe Tarcea la înaintare.

Că probabil ați observat. Dr. Jekyll și Mr. Hyde s-a întrupat la Cluj în binomul Boc-Tarcea. Primul e cu propozițiile pozitive (OSĂ), celălalt cu știrile negative (NOSĂ). Dr. OSĂ și mr. NOSĂ.

Nu știu cât de mult îi convine lui Tarcea că Boc îl sinucide politic în fecare zi, dar e clar că bietul nici nu are de ales, și nici nu-l ține să obiecteze.

Dar e o turnură majoră care s-a produs în spațiul media clujean în ultimii ani. Cetățeanul a devenit propria sa agenție de presă. BOOM. Asta e ceva ce poți controla foarte-foarte greu. Or, cetățeanul care gândește cu propriul cap, care se documentează și verifică informația singur e cel mai mare pericol și care-i dă frisoane oricărui politician vânzător de snake oil.

De aceea, distinși cetățeni, vă invit să ne uităm cu ochii noștri la toată lista de OSĂ din Parcul Ștefan cel Mare:

OSĂ1. Plantarea a 64 arbori, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene. E gata? Se pot număra?

OSĂ2. Un spațiu multifuncțional pentru organizarea de evenimente și festivități de mici dimensiuni. E gata? Îl folosește cineva?

OSĂ3. Modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție și realizare accese pietonale și pentru biciclete, interconectate. E gata? Umblă cineva pe ele?

OSĂ4. Instalarea de mobilier urban modern (bănci, cuburi, coșuri de gunoi ș.a.). E gata? Le folosește cineva?

OSĂ5. loc de joacă pentru copii. E gata? Îl folosesc copii?

OSĂ6. amplasarea unei scene demontabile în spatele clădirii teatrului. E gata? Îl folosește cineva?

OSĂ7. construcția a 4 fântâni arteziene. Sunt gata? Le-a văzut cineva în funcțiune?

OSĂ8. Rastel pentru biciclete cu dale înierbate. E gata? Îl folosește cineva?

OSĂ9. Stație pentru încărcarea mașinilor electrice. E gata? O folosește cineva?

OSĂ10. amplasare corpuri de iluminat cu proiectoare. E gata? Le-a văzut cineva?

OSĂ11. instalare sistem de irigații automatizat. E gata? Funcționează?

OSĂ12. punct gospodăresc îngropat. E gata? Îl folosește lumea?

OSĂ13. toaletă automată accesibilă persoanelor cu dizabilități. E gata? O folosește lumea?

Restul e poveste.

de Szakats Istvan