Justitie

Dosarul Mită la AJOFM Cluj se mută la TIMIȘOARA. Daniel Don, condamnat la cinci ani de închisoare, speră la o pedeapsă mai ușoară

Dosarul de corupție prin care a fost trimis în judecată fostul director al AJOFM Cluj, Daniel Don, împreună cu alți patru angajați ai instituției, pleacă în contestație la Curtea de Apel Timișoara. În urmă cu câteva luni, Daniel Don a fost găsit vinovat și condamnat la cinci ani de închisoare cu executare și plata unui prejudiciu de peste 3,4 milioane de lei. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis astăzi strămutarea dosarului, prin care s-a formulat apel la sentința de fond, spre judecare la Curtea de Apel Timișoara. Informația a fost publicată prima dată în Gazeta de Cluj.

Iată minuta pe scurt dată de ÎCCJ: 

Tribunalul Cluj i-a găsit vinovați!

Daniel Don a fost condamnat de către Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare cu EXECUTARE pentru luare de mită. Alături de Don au fost condamnați la inchisoare cu SUSPENDARE alți patru angajați ai instituției:

MOTEOC MARCU-MARIAN – doi ani de inchisoare cu suspendare, 
APĂTEAN VASILE-DUMITRU – doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, 
ENYEDI ANDREI – doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare,
UIFĂLEAN CRISTINA-DIANA – doi ani si patru luni de inchisoare cu suspendare. 

Daniel Don și cei patru co-inculpați au fost trimiși în judecată în 2016. Potrivit rechizitoriului, fostul director al AJOFM Cluj, Daniel Don este acuzat că a luat o ”zeciuială” de peste 3,4 milioane de lei de la membrii echipei cu care lucra la proiectele europene câștigate de echipa de la agenția clujeană, cei patru angajați condamnați astăzi alături de acesta. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *