Vocea ta

Copiii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere riscă să rămână nesupravegheați la ore, după ce profesorilor le întârzie autobuzele cu care fac naveta

Scris de 127

Un profesor psiho-pedagog de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca a sesizat Ziar de Cluj cu o situație care, deși la prima vedere pare derizorie, poate avea implicații grave. Autobuzul cu care acesta face naveta la școală, din Florești, întârzie, iar copiii cu nevoi speciale riscă să rămână în clase nesupravegheați. Date fiind salariile din învățământ, profesorul este dependent de acest autobuz, care i se decontează, pentru a ajunge la muncă. Deși a sesizat CTP, dascălul nu a primit niciun răspuns.

„S-a întâmplat de două ori, luni prima dată, și miercuri încă o dată. Luni între 8-8:30, în fața Primăriei Florești, absolut nici un M26, pe o durată de cel puțin o jumătate de oră. Eu am abonament pe M26 și 24B ca să ajung la lucru, acesta mi se decontează. Și am sunat, am făcut reclamație, le-am făcut și telefonic, și în scris, le-am cerut să îmi dea un document justificativ, prin care să își asume responsabilitatea pentru întârzierea mea.

Nu am primit număr de înregistrare sau vreun răspuns. Și miercuri s-a întâmplat iar. Între 10-10:30. Ei au o evidență a tuturor întârzierilor, deci ar putea explica exact situația întârzierilor. Autobuzele ar trebui să vină o dată la 9 minute. Până la ora 12, garantat trebuie să vină o dată la 9 minute.

Eu am întârziat de două ori la școală din cauza aceasta. Eu nu am cu ce să merg cu altceva la școală, lucrez la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere și, dacă nu este cineva să mă acopere, copiii aceștia nu pot fi lăsați nesupravegheați. Dacă se întâmplă asta când nu poate sta cineva în locul meu, copiii rămân nesupravegheați. Și, având în vedere că deja în 3 zile s-a întâmplat de două ori, tind să cred că e un tipar și urmează să se întâmple în continuare și nu știu ce să mă fac”, a declarat Andrei Comănescu, pentru Ziar de Cluj.

Ziar de Cluj a sesizat CTP privind întârzierile autobuzelor din Florești, solicitând punctul de vedere al companiei – care sunt cauzele acestor întârzieri și dacă se vor mai repeta. Vom reveni cu punctul de vedere al CTP, când îl vom primi.ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 21 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 23 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 23 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

Recomandările redacției
TOP CITITE