Vocea ta

Copiii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere riscă să rămână nesupravegheați la ore, după ce profesorilor le întârzie autobuzele cu care fac naveta

Un profesor psiho-pedagog de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca a sesizat Ziar de Cluj cu o situație care, deși la prima vedere pare derizorie, poate avea implicații grave. Autobuzul cu care acesta face naveta la școală, din Florești, întârzie, iar copiii cu nevoi speciale riscă să rămână în clase nesupravegheați. Date fiind salariile din învățământ, profesorul este dependent de acest autobuz, care i se decontează, pentru a ajunge la muncă. Deși a sesizat CTP, dascălul nu a primit niciun răspuns.

„S-a întâmplat de două ori, luni prima dată, și miercuri încă o dată. Luni între 8-8:30, în fața Primăriei Florești, absolut nici un M26, pe o durată de cel puțin o jumătate de oră. Eu am abonament pe M26 și 24B ca să ajung la lucru, acesta mi se decontează. Și am sunat, am făcut reclamație, le-am făcut și telefonic, și în scris, le-am cerut să îmi dea un document justificativ, prin care să își asume responsabilitatea pentru întârzierea mea.

Nu am primit număr de înregistrare sau vreun răspuns. Și miercuri s-a întâmplat iar. Între 10-10:30. Ei au o evidență a tuturor întârzierilor, deci ar putea explica exact situația întârzierilor. Autobuzele ar trebui să vină o dată la 9 minute. Până la ora 12, garantat trebuie să vină o dată la 9 minute.

Eu am întârziat de două ori la școală din cauza aceasta. Eu nu am cu ce să merg cu altceva la școală, lucrez la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere și, dacă nu este cineva să mă acopere, copiii aceștia nu pot fi lăsați nesupravegheați. Dacă se întâmplă asta când nu poate sta cineva în locul meu, copiii rămân nesupravegheați. Și, având în vedere că deja în 3 zile s-a întâmplat de două ori, tind să cred că e un tipar și urmează să se întâmple în continuare și nu știu ce să mă fac”, a declarat Andrei Comănescu, pentru Ziar de Cluj.

Ziar de Cluj a sesizat CTP privind întârzierile autobuzelor din Florești, solicitând punctul de vedere al companiei – care sunt cauzele acestor întârzieri și dacă se vor mai repeta. Vom reveni cu punctul de vedere al CTP, când îl vom primi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *