In vizor

Dosarul care l-a pensionat pe chestorul Pacurar, tinut la secret de Curtea de Apel Cluj

Dosarul de confiscare a averii in cazul chestorului Ioan Pacurar, seful IPJ Cluj, care a solicitat pensionarea in urma cu cateva zile, nu este facut public pe portalul instantelor de judecata. Reprezentantii Curtii de Apel Cluj nu isi explica situatia.

Numarul dosarului de cercetare pe numele lui Ioan Pacurar, cat si termenele de judecata, ar trebui sa fie date publice, trecute in portalul Ministerului Justitiei.

Este vorba de dosarul 615/33/2013, in care Pacurar este judecat pentru confiscarea averii.

Dosarul a fost inregistrat pe rolul Curtii de Apel Cluj in prima jumatate a acestui an si a avut deja doua termene de judecata, care au fost amanate.

Acesta nu poate fi gasit, insa, in arhiva portalului instantelor de judecata. Curtea de Apel Cluj nu isi poate explica de ce dosarul lui Pacurar este tinut “la secret”.

“Este o dilema pe care incercam sa o deslusim. Probabil in momentul in care s-a inregistrat acest dosar, s-a inregistrat tot cu caracter confidential, deoarece a venit de la Comisia de Control a Averilor din cadrul Curtii de Apel Cluj. Cu toate acestea, sedinta de judecata este publica. Dosarul nu apare nici pe portalul instantelor de judecata, nici pe infochioscurile instantei. Cu toate acestea, exista in sistemul nostru intern”, a explicat judecatoarea Claudia Ilies, purtator de cuvant al Curtii de Apel Cluj.

Procesul privind confiscarea averii sefului Politiei Cluj, Ioan Pacurar a inceput in 27 mai, iar al doilea termen a fost in 16 septembrie. Pana acum, ambele termene au fost amanate.

Chestorul este in vizorul Agentiei Nationale de Integritate inca din 2011, cand s-a dat o rezolutie potrivit careia Pacurar nu poate justifica un venit de aproape 200.000 de euro. Intre timp, Pacurar a fost audiat de mai multe ori de Comisia de Control a Averilor din cadrul Curtii de Apel Cluj (compusa dintr-un procuror si doi judecatori).

Ulterior, ANI si Comisia de Control a Averilor au stabilit ca Pacurar nu poate explica cum a acumulat aceasta suma si au sesizat Curtea de Apel Cluj, care sa dispuna confiscarea efectiva a averii.

La scurt timp dupa al doilea termen din proces, care s-a amanat din “lipsa de procedura citare”, Pacurar a cerut Ministerului Administratiei si Internelor pensionarea, la numai 53 de ani. Cel mai probabil, Pacuar a cerut pensionarea din cauza problemelor de integritate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *