Anchete

Dorin Bob, zis si „Combinatie”, ia o mumu usturatoare de la escrocul Mihai Chezan. Asa e cand te bagi in troaca cu porci, devii slanina

Unde-i multa minte e si prostie multa, obisnuieste sa spuna oracolul din Urisor, Ucu Rus. Lui Dorin Bob, dezvoltatorul imobiliar care a avut una dintre cele mai interesante ascensiuni la Cluj, i se potriveste perfect. De unde acum cativa ani invartea banii cu lopata, de la atata succes imobiliar, i s-a umflat capul de altfel genial.

Cu sfatuitori prosti (sau adesea bazandu-se pe instinct, care e etalon-zero in business), cu avocati neplatiti cu lunile si cu credite peste tot, alungandu-si si ultimii prieteni pe care ii mai avea, Bob s-a bagat in ultimii ani numai in „combinatii” cu potential ridicat de moooie:

  • un portofoliu de 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena, subsidiara fostei bănci italiene Veneto Banca

 

 * a devenit proprietar al clădirii în care funcționează complexul comercial Cora, din Cluj-Napoca. Nu de amabil a luat cladirea, ci pentru ca vrea sa faca o „combinatie,”caci acolo e vorba de un contract dubios prin care a fost concesionată suprafața importantă de teren din zona Cora, care a fost semnat încă de pe vremea primarului Gheorghe Funar, primarii Sorin Apostu și Emil Boc fiind cei care au dus mai departe „tratativele” cu „dezvoltatorii” perindați prin firma paravan Cluj Napoca Estate (titulara contractului inițial de concesiune). Pe baza acestui contract, Bob ar vrea sa edifice un turn de 40 de etaje, asa cum arata Actual de Cluj. Dar terenul pe care vrea să contruiască turnul nu-i aparține defel. Jumatate se află în proprietatea USAMV, iar restul în proprietatea municipalității (Primărie). Bob spera si acolo la niste „combinatii”: pe USAMV sa ii fraiereasca cumva, iar pe Boc idem, avand in vedere relatia foarte buna pe care Bob o are cu primarul, care ii face toate poftele.

 

  • a cumparat Hotelul Cristian, o mizerie urbanistica ridicata ilegal. Dar Bob spera si aici la o „combinatie”. V-am zis, domnul Boc ii da tot ce cere, daca mai face un sens giratoriu, daca mai edifica niste chestii… 

 

  • tot la capitolul bad karma, lacomia l-a impins la o „combinatie: cu mortii. Tot bad karma, tot facuta pe ascuns: smecheria cea mare din documentația de autorizare era prezentarea tunului ca ”amenajare cimitir existent”, dar acolo se poate vedea lesne că este un teren viran.

 

 

  • s-a bagat in mizeria blestemata de Tower, teapa care a ranit financiar si moral zeci de familii. Cand te manjesti cu bad karma, te imbolnavesti de bad karma.

Mihai Chezan s-a dovedit a fi o nuca tare, lasandu-l pe maestrul combinatiilor imposibile, Dorin Bob, la nivelul unui presedinte de asociatie de locatari, ma refer la calibrul capcanei in care l-a atras Chezan pe Bob, chiar cu ACORDUL ACESTUIA.

Bob spera la o prada usoara in privinta escrocului Chezan: si anume ca acesta va incasa inchisoare in dosarul de inselaciune si ca va fi „curentat” si de alte jurisdictii unde se parea ca Chezan are probleme cu legea. Ghinion. Chezan i-a dat cu tabla de sah autoinchipuitului maestru al combinatiilor Dorin Bob, care se smiorcaie acum prin presa ca nu e drept ca a luat teapa de la un tepar. Hahaha, am ras bine. Pai, cand singur semnezi condamnarea ta la moarte, facandu-i prosti pe cei ce iti spuneau ca te bagi in groapa, cand Curtea de Arbitraj vine si zice ca ai semnat ca fraierul clauze ingrozitor de proaste, de ce te mai smiorcai? Inghiti pana la cotor si platesti!

„În 2017, Bob și Charpathia LLC au devenit parteneri, ulterior dovedindu-se că această societate este controlată de Chezan. Bob a încercat să preia afacerea imobiliară lăsată baltă de Chezan: din cei aproximativ 100 de clienți care aveau depuse plângeri penale împotriva lui Chezan pentru înșelăciune, 70 de persoane urmau să primească apartamente în complexul Season de pe str Frunzișului (construit de Studium Green), iar restul clienților păcăliți au acceptat să aștepte finalizarea blocului Tower de către Studium Green.

Înțelegerile semnate în 2017 între Dorin Bob și Studium Green, pe de o parte, și entitățile juridice care s-au dovedit a fi controlate de Mihai Chezan, pe de alta parte, au, mai curând, forma unor obligații financiare drastice pe care Bob și le-a asumat față de un om de afaceri judecat, la data respectivă, pentru înșelăciune și fugit din țară pentru a se sustrage legii.”, arata Gazeta de Cluj.

Practic, Bob și Studium Green SRL se obligau față de Chezan și firmele lui, printre care și una care funcționa în SUA,  să pună la dispoziție 4 milioane de euro pentru continuarea proiectului Tower. Pe lângă acești bani mai trebuia să plătească 1.730.000 de euro, sub forma a mai multor clauze din contract. De asemenea, dacă Bob nu plătea banii era în pericol să piardă 25% din pachetul de acțiuni de 50% pe care îl deținea la AHQ Management, firma prin care urma să se continuie realizarea proiectului imobiliar Tower.

Asa cum bine remarca jurnalistii de la Gazeta de Cluj, in afară de Dorin Bob, nimeni nu își poate imagina care au fost motivele pentru care un om de afaceri care administrează business-uri imobiliare de anvergură să semneze acorduri contractuale de acest tip, care seamănă, mai curând, cu ”bombe minate”.

Va spunem noi motivul: lui Bob i s-a umflat capul de autosuficienta. A vazut schizoidic „adevarul” unde nu era de vazut, facandu-i pe toti cei din jurul lor prosti, dar dovedind ca genialitatea sa seamana cu hainele cele noi ale imparatului ramas in curul gol.

Dorin Bob nu va da faliment de la doua milioane de euro. Cel mai probabil ii va reveni bunul simt care il caracterizeaza. Dar tot Clujul va sti ca nu e un Kasparov al combinatiilor letale cum se prezenta pana acum si cum insista sa isi creeze aceasta imagine prin intermediul presei. Chezan l-a redus la stadiul de pensionar ce joaca sah in Parcul Central cu „combinatii” si „deschideri” care sunt de nivelul gimnaziului in sah.

PS: Anturajul frustrat si prost al afaceristului Dorin Bob ii considera pe ziaristi niste „cersetori”. Nasol e ca Bob legitimeaza atitudinea asta. Si e ciudat ca o face, doar prin intermediul presei a reusit sa ramana mereu la cutie si tot prin intermediul ei sa acopere in tacere multe dintre „combinatii”.