Rautacisme

Sincer, noi credem că Emil Boc a vrut doar să ne arate că Șurubaru există, încă mai ia un salariu degeaba de la Primăria Cluj-Napoca. De aceea s-a grăbit cu parcul 14 iulie

Deși ar fi fost culmea ca un petec de ceva pe care nu și-a propus să pună prea multă dală și beton să-i ia mai mult decât i-a luat. Nu știm cum arată, conform contract, străzile adiacente care ar trebui să fie gata până în 14 octombrie, dar când OSĂ fie gata, că e clar că nu sunt gata, altfel îl plimba Boc pe acolo și pe Șurubaru, OSĂ aflăm. Pe bucățele, ca acum, dar OSĂ aflăm.

Ne place că Boc nu s-a abținut să nu ne arate că se pricepe la orice altceva decât administrație: a dat o bilă de ping-pong, a stat de vorbă cu un copil despre handbal sau volei, ceva cu mingea. Bineînțeles copilul a apărut ca din întâmplare pe acolo, fix când inaugura Însuși El.

În rest, remarcăm cum presa de chitanțier dă detalii ale proiectul fix numai pe bucățica realizată, deși proiectul este muuuuult mai amplu. Cu cât mai amplu, cu atât mai buftabil. Așa că l-a desfăcut Emil Boc pe bucățele, să aibă mai multe de inaugurat pe Facebook.

Prin urmare, azi, la,data prezentării dovezii că Șurubaru există, se hrănește din bani publici, informații despre proiect ar fi:
– Suprafața parcului: 4918 mp
– Suprafața zonei de activități în aer liber: 502,65 mp zonă agrement din care 291 mp terenul de sport și 211 mp zona de fitness
– 130 arbori existenți din care 43 nou plantați (specii: arțar, stejar și meri ornamentali)

Dotări și infrastructură regăsite în parc:
– Aparate de fitness montate: 8 aparate fitness în aer liber: 2 mese de ping-pong, 10 mese de șah
– Nocturnă pentru terenul de sport și alte dotări
– Mobilier urban modern
– Rastele pentru biciclete și stații de încărcare pentru biciclete electrice
– Cișmele de apă
– Sistemul de iluminat modernizat cu tehnologie LED
– Toaletă ecologică cu sistem smart.

Valoarea totală a investiției este de 5.018.957,44 lei cu TVA.
Executantul lucrărilor: Eco Garden Construct SRL

Ce mai contează că în februarie era vorba despre: ”modernizarea Pieței 14 Iulie și a străzilor adiacente: G. Garibaldi, S. Toduță, T. Grozăvescu, Milcov, O. Goga, G. Enescu. Investiție de peste 6,4 mil. euro pentru creșterea calității spațiului public în cartierul Grigorescu”?

Noul proiect de dezvoltare urbană cuprinde zona centrală a cartierului Grigorescu; suprafața vizată are 35.231 mp:

– spațiu verde amenajat: 6157 mp
– suprafață totală amenajări pietonale: 12.766 mp
– suprafață carosabilă partajată: 2770 mp (străzi rezidențiale/pietonale)
– suprafață piste biciclete: 1705 mp
– suprafață carosabilă totală: 11.833 (partea carosabilă a străzilor

Pe atunci valoarea contractului era de 31.998.799,22 lei, fără TVA. Durata de execuție era de 19 luni, din care 4 luni servicii de proiectare, iar 15 luni pentru execuția și finalizarea lucrărilor. iar executantul lucrărilor era asocierea Nord Conforest SA – SC N.V. Construct SRL – Danlin XXL SRL cu subcontractanții SC Intercom Energy SRL, SC Live Rental Power SRL, Abcony Serv SRL, SC Eco Garden Construct SRL, SC Altimate SRL, SC Amnv Geocad SRL, SC Quantum Instal SRL.

Prin urmare, în foame maximă de PR, Emil Boc a început să desfacă în bucățele proiectele, să arate ”realizări” la presa de chitanțier și la ”bocălăi”. Așteptm cu inters să inaugureze colțul dreapta al intersecției străzii Kogălniceanu cu Unirii, unghiuța degetului mic de la piciorul din stânga al lui Șaguna pe unica bucată ianugurabilă a soclului Grupului Statuar Școala Ardeleană, și darea în folosință a etrierului patru de la sistemul de proptire a zidului casei de pe strada Bolyai.

Succesuri, Maestre, multe succesuri! Să-l mai scoateți pe Șurubaru la aer, suntem admiratori ai modului în care încasează bani ca ”sitimănajăr” în timp ce se ocupă de popice.

Cât despre clujeni, ei sunt cu ”felicitări”, ”la mai multe”, fără să realizeze cum sunt prostiți pe propriii lor bani.