Din oras

Domnule Boc, dar cu pepenarii ce-ati avut? Au fost alungati din Cluj pe motiv ca afecteaza imaginea Capitalei Europene a Tineretului

Marea realizare a lui Emil Boc de anul acesta este interzicerea lebenitarilor in Cluj-Napoca. Pe motiv ca suntem Capitala Europeana a Tineretului, vanzatorilor de pepeni li s-a interzis, anul acesta, sa deschida puncte de comercializare. Ar fi stricat imaginea orasului si ne-am fi facut de minune in toata Europa, daca zecile de mii de turisti asteptati in orasul nostru ar fi ajuns aici si ar fi surprins o imagine cu vreun lebenitar. Nu e important nici ca toate strazile sunt sparte, ca nu avem cosuri de gunoi in centru, darmite in cartierele orasului, ca e plin de gunoaie la fiecare colt. Nu, marea problema a lui Boc sunt pepenarii!

Daca, pana anul trecut, comerciantii de pepeni faceau parte din peisajul urban al orasului, de anul acesta, Primaria Cluj-Napoca le-a interzis acest lucru. Motivul: suntem Capitala Europeana a Tineretului si tinem la imaginea noastra!

”Eu sunt mare consumator de pepeni si tot la doua zile mananc unul, dar multi mi-au sesizat problemele. Am dat si eu o tura sa vad si le dau dreptate. Este o imagine dezagreabilă. Vrem sa fim Capitala Europeana a Tineretului in 2015 si nu se mai poate. Eu ii înteleg pe acesti oameni, dar nu se mai poate asa. Vor trebui sa se orienteze spre vanzarea la punctele centralizate de la IRA sau Apahida sau in pietele din cartiere”, a spus Emil Boc despre aceasta situatie.
„Vom fi in 2015 Capitala Europeana a Tineretului. Imaginati-va o poza facuta in oras cu aceste tarabe vom fi iarasi aratati cu degetul”. Asta declara, anul trecut, primarul Clujului. Drept urmare, comerciantii de pepeni din sudul tarii au fost anuntati ca nu mai au voie sa isi vanda marfa la Cluj-Napoca.

Sunt multe alte probleme mult mai grave cu care se confrunta Clujul si care ar fi trebuit rezolvate, daca primaria clujeana si-ar fi dorit cu adevarat sa nu ne fie afectata imaginea de Capitala Europeana a Tineretului.

Putem incepe cu strazile din oras, toate sparte, un santier gigantic, o imagine perfecta pentru turisti. Strada Horea, strada Motilor sau Memorandumului, strada Avram Iancu sunt doar cateva dintre arterele centrale care vor fi in santier tot anul.

Suntem o Capitala Europeana a Tineretului si incercam sa ascundem sub pres imaginea unui oras de lumea a treia. Uitam ca la numai cativa kilometri de centru, mii de tigani traiesc in ghetoul de la Pata Rat. Oare aceasta imagine nu ar deranja?

Nu ii lasam pe lebenitari sa-si vanda marfa pe strada, dar nici nu avem cosuri de gunoi in oras. Contractul de salubrizare stradala este amanat de doi ani, strazile sunt pline de gunoaie si sa nu uitam ca, in curand, nu vom mai avea nici unde sa depozitam deseurile.

Totusi, marea problema a orasului sunt lebenitarii, oameni simpli si-au castigat, pana acum, existenta din vanzarea pepenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *