Din oras

Documentația tehnică pentru realizarea aquapark-ului din cartierul Grigorescu OSĂ trebuiască să fie finalizată luna aceasta și OSĂ ajungă în curând pe masa consilierilor locali

Scăpat în faţa unui microfon de la o emisiune de-a lui de chitanţier, primarul Emil Boc a început din nou să bată din vorbe despre cum OSĂ aibă clujenii în curândul apropiat un Aquapark în parteneriat public privat. La cea mai apropiată şedinţă de Consiliu local va fi prezentată prima soluţie tehnică atunci când OSĂ fie gata. Apoi a doua, a treia până când stâlpul acela al Electrica din mijlocul albiei Someşului din cauza căruia nu s-a prea putut face Aquapark până acum are să se plictisească şi are să se mute mai la vale, să nu deranjeze.

„În privința aquapark-ului de la Sun, în luna martie vom primi documentația tehnică, cu soluțiile propuse, după care vom merge în consiliul local pentru aprobare. Deci, în luna martie vom avea un prim răspuns cu privire la soluțiile tehnice în privința realizării aquapark-ului de la Sun, conform relației contractuale. Aștept specialiștii să îmi propună cum să arate, după care soluțiile tehnice din cele existente analizate vor fi aprobate în consiliul local pentru a se merge mai departe. Atunci vă voi prezenta calendarul de scoatere la licitație într-un parteneriat public-privat a aquapark-ului”.

Realizaţi că aşteaptă specialiştii să-i spună ce OSĂ randeze pe un calculator şi care nu are să corespundă mai deloc cu ceea ce se va întâmpla în realitate, dacă realitatea va prinde contur. În fond de aceea se folosesc sms-urile pe post de comunicare oficială, să nu rămână urme, să ne spună primarul, liniştit, cum specialiştii s-au pe propriile decizii şi au decis să facă altfel când au ajuns la execuţie. Ca pe malurile betonate ale Someşului, ca în parcurile dalate ale Clujului, ca statuile vandalizate pe „pietonala” Kogălniceanu + străzile adiacente.

Anul trecut, în luna august, municipalitatea a decis ca Aquapark-ul să fie realizat în zona ștrandului Sun, pe o suprafață de 5,5 hectare. În proprietatea Primăriei se află deja 1,5 hectare de teren, restul suprafeței fiind dobândită prin câștigarea procceselor de către Primărie.

Ziar de Cluj s-a dus în zonă şi a realizat că deja soluţiile tehnice sunt prezente în teren, numai trebuie să fie exploatate.

Aquaparkul de la ștrandul Sun, una dintre prioritățile Primăriei Cluj-Napoca din anul 2016, a fost, în sfârșit, realizat, printr-o soluție tehnică inovativă, fiind utilizat la potențial maxim terenul folosit drept parcare, din fața vechiului ștrand.

  • După 8 ani, promisiunea municipalității a devenit realitate, iar aquaparkul este unul de tip „eco”, utilizând ceea ce are natura de oferit în zonă: gropi și apă de ploaie. Astfel, a fost depășită problema magistralei de apă și a celei aparținând Transelectrica, ce au zădărnicit ambițiile Primăriei atâta vreme.
Deocamdată, doar hârburile s-au încumetat să se bronzeze în preajma noilor bazine, vremea nefiind încă prielnică pentru scăldat.

Noul aquapark beneficiază și de o barieră modernă, dar ”eco” și, în același timp, ”vintage”, cu acționare manuală, pentru o maximă economie de energie și de bani de la bugetul public.

În această vară, așadar, clujenii nu vor mai fi nevoiți să folosească facilitățile de agrement de la Felix, de la Târgu Mureș, ori de la Hajdúszoboszló. Au, chiar la ei acasă, un nou aquapark, în ton cu „cea mai bună calitate a vieții” pentru care suntem recunoscuți deja la nivel național… și nu numai!”

Ne-am înşelat numai în privinţa anului în care va fi fiind vara.

PS: În 2015, Liviu Alexa a venit public cu un proiect denumit AquaSun în zonă. Emil Boc, cum face de când îl ştim, şi-a însuşit proiectul, iar acum mimează implicare, dedicare şi voinţă.