Din oras

ACCESUL LA PROPRIA PROPRIETATE E UN MOFT ÎN CLUJ-NAPOCA. Locatarii de pe Kogălniceanu l-au întrebar pe “constituţionalistul” Emil Boc de ce le este îngrădit accesul la propriile curţi. Cu ce drept?

Scris de 1016

Șantierul de pe str. Kogălniceanu din Cluj-Napoca se apropie de final. Atâta doar că, o dată cu montarea pavajului, firma care se ocupă de acesta a blocat cu paleții căile de acces ale riveranilor. Aceștia au trimis o scrisoare deschisă primarului Emil Boc și Consiliului Local, prin care își exprimă nemulțumirea față de modul în care a acționat respectiva firmă.

kogalniceanu 1

kogalniceanu 2

“Stimate domnule Primar Emil Boc și stimați Consilieri Locali,

În calitate de locatar și în numele locatarilor de pe strada Mihail Kogălniceanu, aș dori să vă semnalez următoarea situație de neînțeles care se petrece pe strada mai sus menționată, în perspectiva șantierului care are loc pentru realizarea zonei pietonale.

Firma care execută lucrările pe această stradă, începând de astăzi – 08 martie 2023, a blocat cu bună știință toate căile posibile de acces auto către numerele stradale 2, 4, 6, 8 etc, plasând paleți încărcați cu piatră în mijlocul oricărei căi de acces pentru mașini, deși mașinile parchează în propria curte și nu afectează cu absolut nimic buna desfășurare a lucrărilor de pe stradă.

kogalniceanu 3

kogalniceanu 4

Doresc să vă întreb, de ce ne este îngrădit dreptul la acces în propria curte, fără niciun anunț în prealabil, deși în prezentarea proiectului este menționată păstrarea accesului riveranilor? Sau în cazul în care trebuie ridicat gunoiul menajer de către firma nouă de salubritate, sau în cazul în care va exista un incendiu și vom avea nevoie de acces pentru autospeciala de pompieri, sau în cazul în care ambulanța ar trebui să ajungă de urgență la una din clădirile cu rezidenți, menționând că avem și vecini în vârstă care stau la pat, cum ne vom putea desfășura cu toții activitatea?

Vă aducem la cunoștință că această situație poate deveni una serioasă și periculoasă, ne face să ne îngrijorăm în privința consecințelor ei, mai ales că nu știm cine va răspunde pentru orice agravare a situației în cazul unei posibile nenorociri.

kogalniceanu 5

kogalniceanu 6

Știm cu toții foarte bine că realizarea șantierului este îngreunată sau chiar nu este posibilă dacă sunt mașini parcate pe zona pietonală sau cu atât mai mult în locurile în care se lucrează. Însă să blochezi accesul cu bună știință, fără a ține cont de posibilele situații de urgență, denotă o adevărată inconștiență.

Ca și soluții, propunem păstrarea unui acces controlat provizoriu, pe toată durata șantierului, și eliberarea unor adeverințe de riverani pentru mașinile celor care locuiesc pe această stradă și le parchează în curte, pentru a preîntâmpina chiar posibile tragedii.

În încheiere, cu speranța că veți lua în cosiderare doleanțele noastre, dorim să vă transmitem recunoștința noastră pentru toate lucrurile bune pe care le-ați realizat pentru orașul nostru în toți acești ani. De asemenea, vă stăm la dispoziție pentru orice posibilă dezbatere pentru rezolvarea situației menționate.

Vă rugăm să ne țineți la curent în legătură cu rezolvarea acestei situații”, se arată în scrisoare.

Aceasta este semnată de Ioan Sumedre, în numele locatarilor de pe Kogălniceanu.

 

Sursa: Clujul CivicULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 13 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 14 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 17 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 20 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 20 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 22 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 22 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 22 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 23 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 24 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 1 day Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE