In vizor

SOCLUL ERA PE CÂND NU SE VEDEA, AZI ÎL VEDEM, DAR NU E: Emil Boc dă vina pe “tehnocrați” pentru modul în care arată “Școala Ardeleană” și mai mai promite o statuie

Scris de 430

CULMEA TUPEULUI: Emil Boc cere explicații proiectantului și Comisiei de Monumente pentru “dispariția” soclului grupului statuar Școala Ardeleană. Adică a celor pe care cu o săptămână înainte îi lăuda pentru “pedigree”-ul lor în materie de arhitectură şi declara, la aceeaşi emisiune de chitanţier de unde-şi azvârle vorbele în eter că are “deplină încredere”. Acum “tehnocraţii” “trebuie ţinuţi sub control”. De parcă nu sub controlul “sms”-urilor au fost ţinuţi până acum. Poate scot “tehnocraţii” la iveală “corespondenţa” de care s-au plâns la dezbaterea organizată de Clujul Civic, să facem o lectură de grup?

“Această problemă ne arată încă o dată importanța ținerii sub control a “tehnocraților”, specialiștilor. Le-am adresat un mesaj politicos, dar ferm, să refacă totul cum a fost. Ai nevoie câteodată ca oamenii aleși să-i tragă de mânecă și să le atragă atenția că nu trăiesc într-un turn de fildeș”, a mâncat “pedigree” arhitectonic primarul Emil Boc la una dintre emisiunile sale de chitanţier unde nu-l trage nimeni de mânecă că mănâncă prea mult.

Emil Boc susţine că propunerea îndepărtării soclului a fost făcută de proiectantul lucrării și a fost avizată de Comisia de Monumente, înainte ca Primăria să dea și ea avizul pentru tot proiectul. Tot el a mai spus că această comisie de monumente aparține Ministerului Culturii. Şi că atuznci când a constatat “lipsa de respect istoric” a reacţionat. Săptămâna trecută declara că rectorul UBB Cluj-Napoca l-a tras de mânecuţă să vadă ceea ce nu a văzut în toate vizitele de lucru la şantier efectuate până atunci şi de la care sunt suficiente fotografii care să ne demonstreze că primarul doar încearcă să iasă din mizeria în care singur s-a băgat.

Dacă nu era presa să demonstreze mizeria făcută, Emil Boc făcea ceva pe “respectul istoric”, fix aşa cum a făcut şi la statuia lui Iuliu Maniua şi la Placa Memorială a lui Vaida Voevod.

Dar i-au sărit în cap “colegii”, “academicienii” şi când vine băieţii de rit vechi să-ţi spună cum e cu “respectul”, începi să-l simţi şi să cauţi o ieşire onorabilă.

Aşa că acum se caută un “acar” cu “pedigree în arhitectură” pe care să se arunce vina.

Cu neruşinare, de parcă nu ar fi văzut planşele niciodată, Emil Boc cere și explicații privind o declarație a proiectantului, care a apărut în spațiul public.

“Am văzut că proictantul se lăuda că în toate proiectele, inclusiv al lui, grupul statuar era pe soclu. Dacă e adevarat, cum ți-ai permis să mergi în teren și să nu o mai pui pe soclu. Sigur, iar asta cu rezervă, am văzut în mass media, nu am apucat să o verific.

Dar cer să confirme că a declarat asta și să explice public de ce s-a dus apoi cu altă soluție”.

Ia uite, Măiestrică, am dat-o noi asta cu soclul, înainte ca proiectantul să declare (nu să se laude) cea ce a declarat. Nu mai înghiţi broaşte, că-ţi cauzează!

CITEŞTE, SAU PUNE PE CINEVA SĂ-ŢI CITEASCĂ ŞI SĂ ÎŢI EXPLICE POZA: Poate suntem noi chiori, dar ”Școala Ardeleană” este pe un soclu, chiar mai mare decât cel original, în planșa proiectului original!

Aceasta este fotografia publicată vineri, ÎNAINTE DE DEZBATEREA LA CARE NU AI AVUT BUNUL SIMŢ SĂ TE DUCI. Puteai atunci, acolo, bărbăteşte, uitându-te în ochii celor pe care acum îi acuzi să spui ce ai de spus, sau să taci.

Şi asta este ce s-a publicat după aceea, cu tot cu planşele pe care susţii că nu le-ai văzut niciodată, prin urmare ai să verifici, că “presa minte”. Tot mai des se deraiază de la bun simţ!

Tot specialiștii au fost cei care au spus că statuia-bust a lui Emil Racoviță din fața colegiului cu același nume este una de interior, care nu se pretează să stea pe stradă.

“Le-am spus nu e bine cum gândiți. Comandăm și facem o statuie de exterior a lui Emil Racoviță. Și după ce facem o nouă statuie, mutăm bustul în interior”.

Prin urmare, rămâne cum a scris Ziar de Cluj, care minte în accepţiunea Stăpânului Minciunilor:

 • Toate autorizațiile din centru sunt însoțite de avizul de la monumente.
 • În avizul de la monumente este prevăzut foarte clar modul în care se lucrează cu zona protejată (monumente).
 • Inclusiv în caietele de sarcini sunt prevazute modul de conservare/relocare temporare a monumentelor.
 • Toate facându-se cu avizul/acordul Direcției de Cultură (aia de la tine din “bocărie, Maestre!).
 • Conform legii, dispozițiile de șantier sunt date exclusiv de arhitect. Va trebui să ne spui care arhitect: cel al municipiului, sau proiectantul? Ca să ştim cum împarţi Însuţi Tu, Măestrică, Dreptate şi Adevăr, în această mizerie.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 2 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 14 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 15 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 18 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 21 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 21 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 23 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 23 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 23 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 24 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 1 day Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
In vizor

ŢARĂ, CAUT OSTAŞI

Ți-ai dorit toată viața să porți uniformă, deși se calcă greu? Visul e mai aproape […]

Recomandările redacției
TOP CITITE