Sport

”Cât aș vrea, de-aș putea, să vreau, ce-aș putea”. Sabău: ”Mi-aş dori să câştigăm Cupa României şi să facem suporterii mândri de noi” Și noi, chiar cu riscul de a-l vedea țopăind pe Emil Boc prin vestiar

U Cluj joacă astăzi finala Cupei României şi speră să recâştige trofeul după 58 de ani. Deşi a jucat de mai multe ori finala, Universitatea a câştigat ultima dată Cupa României în 1965, când a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu 2-1.

Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, marţi, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că şi-ar dori să câştige Cupa României pentru ca suporterii să fie mândri de formaţia ardeleană.

”Acest meci înseamnă posibilitatea să câştig un trofeu ca antrenor, mă responsabilizează foarte mult. Am fost format, crescut la ‘U’, faptul că am debutat la acest club mă responsabilizează, mă obligă şi am o satisfacţie în momentul în care îi văd pe suporterii noştri că sunt fericiţi şi mi-aş dori foarte mult să-i facem să fie mândri de noi şi cred că o putem face în primul rând prin atitudine, prin starea de spirit, să nu cedăm niciun moment. E posibil ca ei (Sepsi OSK, n. red.) să plece cu prima şansă, să fie favoriţi, e o echipă care pare mai omogenă, echipă care a ajuns să joace în play-off, înseamnă că are calitate, multă experienţă, un antrenor la fel, pe care îl respect foarte mult. Avem şansa noastră, pentru care trebuie să luptăm. Vreau să văd bărbaţi în teren”, a declarat Sabău înaintea finalei cu Sepsi OSK, potrivit Agerpres.

Fostul internaţional a recunoscut că există o presiune, dar a ţinut să sublinieze şansa pe care o au jucătorii de a cuceri un trofeu: ”Am ajuns până aici şi nu ai cum să nu-ţi doreşti să câştigi trofeul. Nu reuşeşti de multe ori să te întâlneşti cu o astfel de şansă. Asta le-am explicat şi jucătorilor, nu trebuie să-i încarce prea mult, până la urmă trebuie să jucăm fotbal. Faptul că te încarci prea mult s-ar putea să anuleze din calitatea jocului. E o presiune şi prin ceea ce am făcut, faptul că în timpul campionatului am avut nişte meciuri foarte-foarte bune. Am jucat cu o echipă Farul pe care am bătut-o, înseamnă că avem potenţial. Şi jucătorii noştri trebuie să creadă în şansa lor, iar când ai în spate un astfel de public este un bonus. Nu cred că suporterii s-ar simţi bine, că ar fi mulţumiţi dacă noi am pierde această finală”.

Sabău nu s-a arătat interesat de faptul că printr-o victorie în finală ar putea să ajute pe CFR Cluj sau pe Universitatea Craiova să se califice în Europa Conference League, ”U” neavând licenţă pentru cupele europene: ”Nu mă interesează dacă ajut pe CFR Cluj sau Universitatea Craiova, mă interesează să mă ajut pe mine. Jucăm pentru suporterii noştri. Sper să aşez foarte bine echipa în teren, să motivez jucătorii, să le dau sarcinile corecte, să le dau încredere să facă ceea ce ei ştiu să facă. Suntem o echipă care ştim să jucăm fotbal, iar mâine asta vrem să facem”.

Antrenorul echipei clujene a afirmat că Universitatea nu este pregătită în acest moment să joace în cupele europene: ”Nu cred că suntem pregătiţi, suntem o echipă nou-promovată, am reuşit în primul an să ne salvăm de la retrogradare, ceea ce consider că e o performanţă, (am reuşit) să jucăm o finală de Cupă, cred că aceştia sunt paşii normali. Acum trebuie să îmbunătăţim lucrurile, şi conducerea are o oarecare experienţă la acest nivel, eu m-am întors după o perioadă destul de lungă, cred că e bine aşa cum e în momentul de faţă”.

Tehnicianul a reiterat ideea că Stadionul Municipal din Sibiu, care va găzdui finala Cupei României, miercuri, de la ora 20:30, între Universitatea Cluj şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, este ”prea mic” pentru un asemenea eveniment.

”Dacă s-ar fi jucat la Cluj ar fi fost plin stadionul”, a subliniat Sabău. Cluj Arena are o capacitate de 30.000 de locuri, în timp ce Stadionul Municipal din Sibiu are o capacitate de 12.363 de locuri.