Sanatate

Dobandirea unui abdomen plat

In lupta noastra impotriva aparitiei unui abdomen proeminent si moale, vom recurge la o serie de masuri ce vin unele in completarea celorlalte. Pentru a ne putea arata in sfarsit abdomenul fara complexe, masurile luate trebuie sa actioneze asupra regiunii abdominale, pentru ca “la probleme locale, trebuie aplicate solutii locale”.

 

 

Asadar, sa descoperim in continuare un program care trateaza direct problemele legate de un abdomen proeminent, plan ce consta in combinarea urmatoarelor patru masuri esentiale:

 

 

  1. Aplicarea regulata a unei creme specifice, local. Avand un continut bogat in agenti regeneratori, acest tip de crema poate combate relaxarea cutanata si excesul de grasime, desi ultimul efect nu a fost inca demonstrat. Cel mai bine ar fi sa asociem folosirea cremei cu efectuarea unui masaj usor, pregatindu-ne pielea pentru absorbtia principiilor active sau activand circulatia sangvina in aceasta zona.

 

 

  1. Sa descoperim sau sa redescoperim sportul sau exercitiile fizice, atuuri in dobandirea unui abdomen plat. Permit nu numai redobandirea fermitatii tesutului muscular, ci si modificarea locala a repartizarii grasimilor, desavarsindu-ne silueta. In plus, aceste activitati combat problemele digestive, prin urmare si balonarile si constipatia.

 

 

  1. Sa urmam o dieta sau sa adoptam noi practici alimentare, care nu numai ca vor duce la topirea eventualelor grasimi excedentare ce ne pot incurca planul, ci vor combate si problemele digestive, bqalonarile si constipatia…

 

 

  1. Sa profitam de binefacerile anumitor substituenti alimentari, care ne pot ajuta mai ales prin actiunea directa asupra florei intestinale. Dar, pntru a avea sorti de izbanda, trebuie sa stabilim un adevarat plan de atac, combinand toate aceste recomandari diferite precis si cronologic.

 

 

Astfel, inainte de a descoperi programul unei zile-tip, in care se imbina o alimentatie adecvata cu mijloacele “fizice”, sa intelegem bine ca – daca aplicarea unei creme ne va ajuta sa acceleram dispersarea grasimilor sau sa activam circulatia sangvina la nivel abdominal – miscarile specifice de gimnastica vor fi cele care vor arde aceste grasimi si le vor impiedica sa se acumuleze din nou. La fel, pentru a preveni balonarile intestinale, este evident ca anumiti substituenti alimentari trebuie consumati chiar inaintea meselor. Sa descoperim cateva trucuri – simple, dar eficiente – ce pot fi adaugate listei de practici “obligatorii:

 

 

Primul dintre aceste trucuri vine sa completeze pe cele de exercitii fizice, dar si pe cele privind contractia musculara izometrica. Intr-adevar, o practica eficienta pentru tonificarea abdomenului o constitui contractarea regulata a acestuia, oriunde si oricand, insotita de obiceiul de a incorda, comprima sau suge burta.

 

 

Asadar, indiferent daca stam in picioare, asezati (te), intinsi (se) sau mergem, indiferent daca suntem la serviciu , acasa, in fata telefizorului, in mijloacele de transport in comun, acest exercitiu invizibil, practic si simplu da rapid rezultate. Drept urmare, pentru ca rezultatele sa nu intarzie sa se faca simtite, este suficient sa exersam aceste contractii timp de cateva minute si de mai multe ori pe zi… ori de cate ori ne aducem aminte!

 

 

In aceeasi ordine de idei, un alt obicei simplu ce va trebui dobandit consta in adoptarea unei pozitii drepte, evitand pe cat posibil sa ne aplecam inainte, ba chiar sa stam cocosati cand luam masa, scriem, la birou, cand lucram la calculator, in mijloacele de transport etc. Aceasta sugestie, pe langa faptul ca este benefica pentru spate, este utila pentru ca previne slabirea muschilor abdominali si relaxarea intr-un mod inestetic a pielii.

 

 

De mai multe ori pe zi sa incercam sa practicam respiratia abdominala, care contribuie la inlaturarea stresului si incordarii psihice, deseori responsabile pentru rotunjimea dizgratioasa ce apare in partea inferioara a abdomenului. Sa inspiram profund pe nas, umflandu-ne abdomenul ca pe un “balon”; apoi sa expiram incet pe gura, “comprimandu-ne” bine abdomenul, incarcand aerul pe care il; expiram cu toate grijile noastre. Controlul respiratiei ne va ajuta intr-adevar sa ne destindem.

 

 

Sa avem mare grija de fumat, nu pentru ca ar favoriza depunerea de grasimi la nivelul abdomenului, ci pentru ca mareste volumul de aer ce patrunde in stomac, dand senzatia de mentinere a aerofagiei. Astfel, pentru sanatatea noastra, dar si pentru a ne atinge obiectivul “abdomen plat”, sa reducem numarul de tigari fumate… sau sa nu mai tragem fumul in piept!

 

 

Sa nu ezitam sa facem cu regularitate dusuri “scotiene” localizate. In timpul dusului, incepem prin a aplica un jet de apa calda in zona buricului, pentru a obtine un efect decontractant, si incheiem cu un jet de apa rece aplicat timp de cateva secunde. Acest lucru activeaza circulatia sangvina locala, tonificand astfel pielea de pe abdomen.

 

 

Aplicand acelasi principiu, sa ne masam in mod regulat abdomenul cu cuburi de gheata. Sa luam cate un cub de gheata in fiecare mana si sa le tinem pe abdomen pana vand incep sa se topeasca. Acest procedeu racoritor ne poate ajuta sa avem din nou un abdomen ferm, deoarece frigul retonifica tesuturile intinzand pielea si intensifica circulatia sangvina, chiar si pe cea limfatica.

 

 

Sa efectuam acest automasaj, de exemplu, dupa dusul sau toaleta de dimineata. In orice caz, masajul trebuie facut inainte de a manca, pentru a nu perturba digestia…

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *