Din oras

DNA perchezitioneaza locuinta lui Ioan Petran, seful PNL Cluj

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac in acest moment perchezitii in locuinta lui Ioan Petran, presedintele PNL Cluj, consilier judetean si, totodata, profesor universitar la UTCN, potrivit Agerpres. 

Perchezitiile au mai vizat Consiliul Judetean (CJ) Cluj, unde au fost sigilate trei birouri: al presedintelui Horea Uioreanu, al arhitectului sef Claudiu Salanta si al sefului Directiei de Investitii si Achizitii, Mariana Ratiu.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, in perioada 2013-2014, de catre persoane cu functie de conducere de la nivelul autoritatilor locale. In cursul zilei de 28 mai 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, au fost efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Cluj Napoca, la sediile unor societati comerciale, institutii publice si la domiciliile unor persoane”, au aratat procurorii DNA intr-un comunicat de presa.

De asemenea, presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, a fost adus la sediul Consiliului Judetean de catre procurorii anticoruptie. Uioreanu a fost adus cu duba politiei in garajul subteran al institutiei. Procurorii DNA au sigilat trei birouri in CJ in aceasta dimineata: al presedintelui Horea Uioreanu, al arhitectului sef Claudiu Salanta si al sefului Directiei de Investitii si Achizitii, Mariana Ratiu. Faptele de coruptie pentru care sunt suspectati oficialii CJ tin de unele lucrari la Aeroportul International Avram Iancu Cluj.

la sediul Consiliului Judetean s-a prezentat apoi si avocata lui Uioreanu, Smaranda Bara, cea care l-a reprezentat si pe fiul acestuia, Alexandru Uioreanu, in dosarul de trafic si detinere de droguri.

Desi in presa nationala au aparut informatii potrivit carora de ancheta DNA ar fi vizata si fosta sotie a lui Horea Uioreanu, deputatul PNL Elena Uioreanu, aceasta neaga informatia.

Ioan Petran nu a putut fi contactat. Oficialii UTCN au negat ca ar fi avut loc perchezitii si la universitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *