In vizor

DNA a descins la Regionala de Drumuri și Poduri Cluj

Scris de 2011

Potrivit informațiilor actualdelcuj.ro, reprezentanții DNA au descins la finalul săptămânii trecute la sediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj – DRDP (structură deconcentrată, subordonată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR).

 • Ancheta DNA se referă la modul în care au fost manevrate lucrările pentru lărgirea porțiunii de drum DN1C, din Jucu, în lungime de aproximativ 10 km, lucrări  care au fost realizate în regie proprie de către DRDP.
 • Noi cităm exclusivitatea Actual de Cluj; după cum veți vedea, profesioniștii presei citează ”surse” la exclusivitatea pe subiect a Ziar de Cluj.

Reprezentanții DNA au cerut toate documentele care au stat la baza comenzilor pentru materialele folosite pentru aceste lucrări,  i-au chestionat pe angajații dintr-o serie de departamente (precum șeful Serviciului Drumuri sau șeful ServiciuluiAchiziții), însă persoana direct responsabilă de acest proiect, directorul DRDP Eugen Cecan a lipsit din instituție. Cecan se află în ”concediu medical”, evitând astfel decizia de suspendare a conducerii centrale CNAIR.

Din punctul de vedere al Ziar de Cluj, care a dat în exclusivitate că Cecan este ”out” (știre nebăgată în seamă de presa de chitanțier la data publicării), existând și o decizie de la București care a numit un interimar, după decizia definitivă de suspendare din funcție, chestia cu ”concediul de odihnă” în care s-ar afla Cecan pentru a scăpa de suspendare, este hilară. Procurorii DNA s-au lăsat prostiți de această chichiță avocățească și ar trebui să descindă peste individ acasă.

CITEȘTE: EXCLUSIVITATE: Eugen Cecan nu mai este director general al DRDP Cluj

Sursele instituționale au informat pentru actualdecluj.ro că oamenii direct implicați în lucrările la DN1C sunt câțiva angajați, apropiați de Cecan, care se află la șefia acestei structuri importante de mai bine de 10 ani.

Indiferent care partid s-a aflat la putere, fostul liberal și fostul consilier județean Eugen Cecan a reușit să se mențină la conducerea DRDP, structură considerată printre cele mai bănoase instituții deconcentrate ale statului, având în vedere că deține în administrare drumurile naționale din toate cele 7 județe din regiune.

În prezent, Cecan nu mai este dorit la șefia DRDP, de noua conducere a CNAIR de la București, și a fost suspendat din funcție. Numai că el a atacat în instanță decizia CNAIR. În 2 noiembrie, instanța i-a respins apelul lui Cecan, considerându-l nefondat. Cum era de așteptat, Cecan a atacat din nou și această Hotărâre a instanței, iar între timp, pentru a nu se confrunta cu „suspendarea”, a intrat în „concediu medical”, nu este foarte clar pentru câte zile, instituția având obligația în continuare să-i achite salariul.

Ca o altă exclusivitate, Ziar de Cluj, are informații certe că în locul lui Cecan, Lucian Bode vrea să-și pună o pilă – dacă tot trec atâtea investiții prin Sălaj. În cărți este Aurel Bican, de la PNL Sălaj. (dar vom reveni)

”De fiecare dată când era Cecan pe făraș (foto jos) sau se confrunta cu suspendarea, intra subit în concediu medical”, spune o sursă din CNAIR pentru actualdelcuj.ro.

(Multă ”sursă” îți trebuie să-ți spună ceea ce e de domeniul evidenței ca modus operandi de la fiecare proces care l-a avut ca subiect pe Cecan – n. red.)

Dat fiind că în prezent el se află în concediu medical, în locul său la conducere a fost numit, temporar, Dorin Mihai Iuga (director la Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi). (INFORAȚIE DATĂ ÎN EXCLUSIVITATE DE ZIAR DE CLUJ ÎN 11 NOIEMBRIE ȘI PE CARE DEONTOLOGII DE LA ACTUAL DE CLUJ NU O CITEAZĂ CA ATARE – e mai fain ”pe surse”)

Majoritatea celor din conducerea departamentelor cheie ale DRDP sunt sub controlul/influența lui Eugen Cecan, spuns sursele Actual de Cluj.

În mod particular, Flavia Pintican (șef serviciu Rovinieta și ACI), angajată de Cecan din primul său mandat de director, este omul care-l ține în contact cu toate departamentele din DRDP.

sursa foto: Facebook/Flavia Pintican, via Actual de Cluj

”Deși n-are nicio competență în domeniu, iar poziția pe care este angajată nu-i conferă vreun statut aparte, această doamnă intermediază discuții la nivel instituțional, transmite decizii, face lucruri în numele directorului. De altfel, ea așa e cunoscută, ca omul directorului”, a spus aceeași sursă instituțională pentru Actual de Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 34 mins Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 3 hours Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 5 hours Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 8 hours In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
 • Acum 8 hours In vizor
  Lui Boc ”îi fată nervii” când e criticat. Ionel Lespuc, de la site-ul media9.ro, a fost blocat pe pagina oficială ”Întotdeauna pentru clujeni”. Ce nu se înțelege din faptul că e ”întotdeauna” doar pentru cei care-l (pardon) nu-l critică
 • Acum 9 hours Politica
  Unde ești Dăncilă, doamnă? Nicolae Ciucă: ”Nu e de la mine, e de la părintele Cleopatra: să nu mor neîmpărtășit”. Imhotep se strică de râs
 • Acum 9 hours FOTOGRAFILA
  Ego, Boculus imperator, ad Urbe Conditia.
 • Acum 10 hours Eveniment
  Profesori clujeni, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Națională
 • Acum 12 hours Politica
  Marcel Ciolacu, despre arestarea lui Bădălău: ”Ori rămâi om politic, ori faci afaceri, când le combini sfârşeşti greşit”
 • Acum 22 hours Politica
  Ciolacu și-aş dori ca România să se unească cu R. Moldova: Nu poţi lăsa o ţară pradă iar Rusiei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 1 day Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
Citește și...
Recomandările redacției
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Vocea ta

Minciuna, Tupeul și Primarul

de Szakats Istvan “Într-o lume în care e atât de multă dezinformare”… “nu trebuie să […]

TOP CITITE