In vizor

Distanțare socială/ Clujenii s-au îngrămădit în Parcul Rozelor, în vreme ce bonțidenii locali dorm în papuci

Nici atenționarea de vreme rea, nici ploaia și temperatura redusă nu pare să-i fi speriat pe clujeni care, după ce au stat în case vreme de 60 de zile sub amenințarea sancțiunilor ilegal de mari ale Guvernului liberal militar Orban, au dat buzna în parcuri, uitând de orice respectare a regulilor de distanțare socială. Ce-i drept, au avut un bun (?) exemplu chiar în persoana edilului clujean care, în chiar prima zi a relaxării măsurilor de izolare forțată la domiciliu a și făcut o sesiune foto în cel mai nou parc din oraș, Între Lacuri, cu toată camarila slujbașilor din administrație după el.

CITEȘTE ȘI: Micile bucurii ale primarului Emil Boc în prima zi de „libertate” – a oprit circulația pe Bună Ziua pentru o poză și s-a încuiat într-o toaletă publică

Parcul Rozelor/ Relaxare totală

Într-un asemenea context permisiv, în care autoritățile se limitează doar să bată din gură despre respectarea distanțării sociale la Cluj, în care doar în primul week-end după starea de urgență polițienii clujeni și-au făcut de lucru prin oraș pentru a monitoriza respectarea regulilor de către clujeni, încălcând chiar ei regulile bunului simț și legea, după ce au intrat cu loganul polițienesc fix în Parcul Mare, ei bine, acum se pare că tinerii din Cluj le calcă pe urme.

CITEȘTE ȘI: Stare de relaxare: Poliția clujeană, la plimbare cu mașina fix în Parcul Mare

Așa au dat iama clujenii în Parcul Rozelor, luni, acolo unde nici țipenie de bonțidean local nu își arată burta din dotare.

E de-nțeles. Așa autorități, așa comportament.

Sau, după modelul mai-marilor orașului, clujenii n-au făcut decât să se relaxeze, da’ total. Uitând complet de distanțarea socială.

Nu-i bai. Oricum, abia a fost deschis spitalul de campanie de la Polivalentă, locuri de adăpostit aiuriți care caută covidul cu degetul, sunt destule. Condiții de lux: numai cartoane.

Dar, vorba aia: dacă îți faci loc în parc, însoțit de copii, dai de grupuri adunate care caută covidul cu orice preț.

În lipsa unor măsuri concrete din partea autorităților de verificare a respectării regulilor de către clujeni, în vreme ce bonțidenii locali s-au ascuns în spatele birourilor, Clujul are toate șansele să facă loc unor noi și noi cazuri de infecții cu COVID-19, asemenea unor buchete faine de flori.

Direct din Parcul Rozelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *