In vizor

Firma care execută drumul expres Tureni, una dintre firmele protejate de șeful ISCTR Cluj

Dimex 2000 Company SRL și Correto Med SRL sunt primele două firme care ar fi fost protejate de Bogdan Durlea, șeful ISCTR Cluj, reținut de DNA într-un dosar de luare de mită și divulgare de informații, informează Gazeta de Cluj.

Potrivit surselor Gazeta de Cluj, societățile care au beneficiat de protecția ISCTR Cluj, cu binecuvântarea influentului om de afaceri Nuțu Fonta- socrul lui Durlea, sunt CORRETTO MED SRL – deținută de Sopon Cristina și Dimex 2000 Company SRL – deținută de bistrițeanul Ioan Scurtu.

Șpaga ajungea la Durlea prin intermediul firmei ELLETI COM TRANS SRL, deținută de socrul său – Nuțu Fonta, printr-o schemă extrem de simplă: societățile CORRETTO MED SRL și Dimex 2000 Company SRL, pe motiv că aveu un volum prea mare de muncă, erau nevoite să închirieze mașini, iar închirierile se făceau tocmai de la firma lui Nuțu Fonta.

Nutu Fonta a declarat că el nu are nicio legătură cu acest dosar, chiar dacă au fost făcute percheziții la firma sa, dar și că ginerele său, Bogdan Durlea, ar fi nevinovat.

Citește și:

Nuțu Fonta, despre Bogdan Durlea, șeful ISCTR Cluj săltat de DNA: „Ginerele meu cred că este un om corect. Cred ca e nevinovat”

Firma Dimex 2000 Company SRL este deţinută de omul de afaceri Ioan Scurtu, condamnat în 2015 la doi ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă.

Citește mai mult:

Ghici cine s-a prezentat la licitația pentru trosnsonul I al Centurii metropolitane? O firma al cărei patron a dat șpagă… un pod unui magistrat

Societatea bistrițeană Dimex 2000 Company SRL a câștigat contractul de 562,61 milioane de lei pentru execuția Drumului Expres Tureni, șosea de legătură între Autostrada Transilvania și DN 1 Turda-Cluj-Napoca, o rută propusă să devină legătura orașului de cinci stele la A3.

Citește și:

Legătură dintre Autostrada Transilvania de zona metropolitană Cluj printr-un Drum Expres. Cine execută lucrarea

La finalul anului trecut, Direcția Națională Anticorupție anunța că au fost trimiși în judecată firmele Frasinul SRL, Dimex 2000 Company SRL și administratorii lor, respectiv Traian Larionesi și Ioan Scurtu, după ce ar fi folosit materiale obținute prin exploatare minieră fără licență. Este vorba despre un drum forestier, amenajat acum 7-8 ani.