Diete

Dieta grupei sanguine B

Grupa sanguina O si cea A par a fi doi poli opusi in multe privinte; dar grupa sanguina B poate fi in cel mai bine descrisa ca idiosincrazica – cu trasaturi cu adevarat unice si uneori cameleonice. In multe privinte, grupa sanguina B se aseamanana cu grupa sanguina O atat de mult incat cele doua par inrudite. Apoi, deodata, grupa sanguina B ia o forma total neobisnuita – una care ii este in mod definitoriu proprie. S-ar putea spune ca ea reprezinta un rafinament sofisticat in calatoria evolutionista, un efort de a impreuna persoane si culturi divergente.

 

 

In ansamblu, robustii si agerii indivizi cu grupa sanguina B sunt de obicei capabili sa reziste la mai multe dintre cele mai severe boli caracteristice vietii moderne cum ar fi cardiopatiile si cancerul. Chiar si atunci cand contracteaza aceste boli, ei vor supravietui aproape sigur. Totusi, organismele lor par mai predispuse la tulburari rare ale sistemului imunitar, cum ar fi scleroza multipla, lupusul, si sindromul de oboseala cronica. O persoana cu grupa sanguina B care urmeaza cu grija dieta recomandata poate adesea sa ocoleasca bolile severe si sa traiasca o viata lunga si sanatoasa.

 

 

Dieta grupei sanguine B este echilibrata si completa, incluzand o larga varietate de alimente; ea reprezinta cell mai bun dintre regnurile animal si vegetal.

 

 

Factorul de scadere in greutate. Pentru cei cu aceasta grupa de sange, cei mai importanti factori de crestere a greutatii corporale sunt porumbul, hrisca, lintea, arahidele si semintele de susan. Fiecare dintre aceste alimente poseda lectina proprie, dar toate afecteaza eficienta proceselor metabolice, ducand la oboseala, retentie hidrica  si hipoglicemie. Cei cu grupa sanguina B se aseamana cu cei din grupa sanguina 0 in privinta reactiei lor la glutenul din germenii de grau si din produsele din grau integral. Lecitinina din gluten se aduna la problemele cauzate de celelalte alimente care incetinesc metabolismul. Cand mancarea nu este eficient digerata si nu este arsa ca un combustibil pentru organism, ea se depoziteaza sub forma de grasime.

 

 

Glutenul din grau, in sine, nu ataca persoanele cu grupa sanguina B atat de sever ca in cazul celor cu grupa sanguina 0. Totusi, atunci cand adaugati la graul amestecul de porumb, linte, hrisca si arahide, rezultatul final este la fel de daunator. Persoanele cu grupa sanguina B care vor sa scada in greutate trebuie cu siguranta sa evite graul.

 

 

Unii sunt surprinsi de faptul ca persoanele cu grupa sanguina B nu sunt mai predispuse la problemele legate de controlul greutatii corporale, de vreme ce consumul de produse lactate este incurajat in dieta lor. Desigur, daca excelati in consumul alimentelor hipercalorice, veti creste in greutate! Dar consumul moderat de produse lactate ii ajuta realmente pe cei cu grupa sanguina B sa realizeze un echilibru metabolic. Adevaratii vinovati sunt acele alimente care inhiba folosirea eficienta a energiei si care favorizeaza depozitatrea caloriilor sub forma de grasimi.

 

 

Iata care sunt liniile directoare pentru scaderea in greutate la grupa sanguina B:

 

 

–    Alimente care favorizeaza cresterea inn greutate: porumbul, lintea, arahidele, semintele de susan, hrisca, grau.
–    Alimente care favorizeaza scaderea in greutate: legume verzi, carne, ficat,oua, produse lactate cu continut redus de grasimi, ceai de lemn-dulce.

 

 

Carne. Pare sa existe o legatura directa intre stres, tulburarile autoimmune si carnea rosie in organismul cu grupa sanguina B. Daca sunteti obosit sau suferiti de deficiente ale sistemului imunitar, ar trebui sa consumati carne rosie cum ar fi cea de miel, sau de iepure de cateva ori pe saptamana, in loc de vita sau curcan. Una dintre cele mai dificile ajustari pe care cei din grupa sanguina B ar trebui sa le faca este renuntarea la carnea de pui. Aceasta contine in tesutul muscular o lectina care aglutizeaza sangele cu grupa sanguina B. Daca sunteti obisnuiti sa consumati mai multa carne de pasare decat carne rosie, puteti consuma alte varietati de pasare, cum ar fi curcanul sau fazanul.

 

 

Alimente marine. Persoanele cu grupa sanguina B ar fi bine sa foloseasca alimente marine, mai ales pesti oceanici de apa adanca, precum codul si somonul, care sunt bogati in uleiuri nutritive. Pestii cu carne alba, cum ar fi platica, halibutul si calcanul, sunt de asemenea excelente surse de proteine de calitate pentru cei cu grupa sanguina B. Evitati crustaceele – crabii, homarii, crevetii, melcii, etc. Ele contin lectine care sunt nocive pentru organismul cu grupa sanguina B.

 

 

Produse lactate si oua. Grupa sanguina B este singura grupa sanguina care se poate bucura pe deplin de o varietate de produse lactate. Aceasta deoarece glucidul primar din antigenul grupei sanguine B este D-galactoza, exact acelasi glucid prezent in lapte. Produsele lactate au fost introduse in alimentatia umana in cursul apogeului dezvoltarii grupei sanguine B, odata cu domesticirea animalelor. Persoanele de origine asiatica ar putea ca initial sa aiba probleme cu adaptarea la produse lactate – nu pentru ca organismul este rezistent la ele, ci pebntru ca cultura lor le-a respins in mod tipic, considerandu-le mult timp alimente ale barbarilor. Ouale nu contin lectina care se gaseste in tesuturile musculare ale puilor de gaina.

 

 

Alimentele pe baza de soia sunt adesea recomandate ca inlocuitoare ale produselor lactate. Puteti consuma alimente pe baza de soia, dar ele sunt in cea mai mare parte benigne pentru cei cu grupa B.

 

 

Uleiuri si grasimi. Introduceti uleiul de maslin in dieta dvs. pentru a favoriza digestia adevarata si eliminarea sanatoasa. Folositi cel putin o lingura tot a doua zi. Evitati uleiurile de susan, floarea soarelui si porumb care contin lectina care sunt daunatoare pentru tractul digestive la grupa sanguina B.

 

 

Nuci si seminte. Majoritatea dintre ele nu sunt recomandate pentru cei cu grupa sanguina B. Arahidele, semintele de susan si cele de floarea sorelui, printre altele, contin lectine care interfereaza cu productia de insulina la grupa sanguina B.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *