De cartier

Dezvoltarea imobiliară din Cluj a scos șantierele pe carosabil, iar trotuarele au dispărut

Scris de 452

În cartierele orașului de cinci stele, acolo unde reclama administrației locale a zonelor pietonalizate din centru nu ajunge nicicum, dezvoltarea imobiliară s-a extins într-atât încât a cuprins până și trotuarele, până și partea carosabilă. Iar pietonii sunt nevoiți să-și riște viața, circulând printre autoturisme. Se întâmplă într-unul dintre cele mai dezvoltate cartiere ale orașului, Gheorgheni, pe vestita stradă Constantin Brâncuși. 

Desigur, chiar în privința acestei străzi, edilul clujean Emil Boc declara recent că vor urma exproprieri, iar până la extinderea benzilor nu vor fi aprobate alte proiecte imobiliare, pentru a nu repeta eșecul din Bună Ziua.

CITEȘTE ȘI: Extinderea străzii Brâncuși va începe cu exproprieri. Boc: „Trebuie să nu compromitem calitatea vieţii şi să începem acum lărgirea…”

Chiar și așa, pe ambele direcții de mers, strada Constantin Brâncuși a fost cuprinsă de șantiere.

Despre faptul că trotuarele sunt și așa înguste, cu câte un copac plantat în mijlocul spațiului destinat pietonilor, după modelul pe care voia să-l consacre Emil Boc chiar pe strada Bună Ziua, unde distanțarea socială este doar o idee trăsnită fără putință de aplicare, acum șantierele s-au extins efectiv pe trotuare. 

După cum apreciază situația din teren chiar primarul Emil Boc, extinderea străzii Brâncuși ar trebui operată urgent, altfel zona va deveni imposibil de „salvat” ulterior prin alte măsuri. 

Cel mai probabil că și așa-zisa „lărgire” a Brâncușiului, după cum se întâmplă și în alte zone din oraș, nu este decât un răspuns administrativ la presiunea investitorilor, antreprenori care abia așteaptă aprobări, puz-uri și derogări pentru noile construcții și ansambluri imobiliare. 

Dincolo de aceste aspecte, lipsa de viziune devine evidentă chiar în cazul acestei zone.

Desigur, săpăturile sunt importante, într-atât încât au cuprins și partea carosabilă, astfel încât pietonii sunt nevoiți să-și facă loc printre autoturismele aflate în circulație. 

Dincolo de traficul din zonă, aceasta devine tot mai aglomerată prin noile construcții și viitoarele ansambluri imobiliare ce reprezintă acum un imens șantier. 

Ziar de Cluj va sesiza Inspectoratul de stat în construcții și Serviciul Control Urbanism și Disciplină în Construcții din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 9 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 9 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 15 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 15 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 2 days General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE