Din orasIn vizor

Dezastru ecologic pe lacul din Gheorgheni! Mii de pești morți care plutesc pe suprafața lacului și un miros îngrozitor

Parcul din Gheorgheni s-a împuțit și s-a transformat într-o „oază” a morții, după ce au început să apară tot mai mulți pești putrezi la suprafața apei. Imaginile au ajuns pe internet, iar trecătorii au semnalat un miros greu de suportat.

Readucere aminte: Boc a postat o fotografie în aprilie 2022 în timp ce popula cu crap/caras lacul din Gheorgheni, cunoscut de toți cei care s-au plimbat puțin mai departe de Iulius Mall. Pozele cu popularea erau un fake de doi lei care voia să inducă oamenii în eroare, pozele fiind făcute odată cu organizarea unei campanii de PR din urmă cu trei ani când au fost făcute și filmări, dar și poze. Ziar de Cluj a scris atunci despre acest subiect:

Două lacuri din cartierul Gheorgheni, populate piaristic cu pești. Clujenii au reacționat: «Fotografia e de câțiva ani, când au fost făcute și filmări video, este un fake pentru noi, să dea bine la populație»

Lacul este colmatat și nu ai nevoie de specialiști să vezi că vietățile ce trăiesc în el se chinuie să respire de verdeață și buruieni acvatice. Ca dovadă, analizele apei au ieșit prost.

În lac au fost băgați an de an pești din diferite specii, precum amur, crap, caras și albitură. Anul trecut au fost alocate în lac 1500 de kilograme de caras,  provenit de la ferma piscicolă Delta Plus-Daia Română, din județul Alba. Ca și acum, după o săptămână a fost cu burta în sus.

Carașii mai mici au început deja să putrezească la suprafața apei, iar cei mai mari sunt observați cum stau în apropierea malurilor și încearcă să filtreze apă oxigenată/mai curată din mal. Rațele au prins momentul și se înfruptă din pradă.

Totul poate fi observat în filmările unui clujean care a făcut publice imaginile pe un grup de pe Facebook.