GeneralIn vizor

Jandarmii clujeni au amendat alți patru artiști de la UNTOLD pentru versuri care conțin limbaj vulgar, licențios sau rasist

Gruparea de Jandarmi din Cluj-Napoca a amendat alți patru artiști de la UNTOLD după ce au analizat imaginile de la festival. Amenzile vin după ce, pe 8 august, l-au amendat numai pe Gheboasă, pentru melodia „Dă-i, țiganca!”

Cele patru amenzi valorează 4000 de lei, adică au dat câte 1000 de lei amendă pentru fiecare.

Jandarmii i-au amendat pentru că au prezentat în concert cântece cu versuri care conțin un limbaj vulgar, licențios sau rasist.

Gheboasă susținea, ieri, într-un clip postat pe TIK TOK că doar el a fost amendat pentru că a fost singurul „black skin” de pe scenă. Pentru acest mesaj, gruparea jandarmilor a transmis că au „angajamentul de a proteja drepturile și libertățile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”.

„În urma analizării imaginilor și înregistrărilor video din timpul festivalului Untold, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a aplicat noi sancțiuni contravenționale pentru 4 artiști, care au prezentat în concert cântece cu versuri care conțin un limbaj vulgar, licențios sau rasist. Cele 4 persoane au fost sancționate cu amendă în valoare de 1000 de lei fiecare, conform art. 2, alin 1) din Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. În continuare, ne reafirmăm angajamentul de a proteja drepturile și libertățile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”, se arată în comunicatul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: Gheboasă se crede victima rasismului și abuzului, după ce a început ancheta Consiliului Discriminării

Jandarmeria Română a transmis, marţi seară, în legătură cu amenda aplicată de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca cântăreţului Gheboasa (Gabriel Gavriş) pentru versurile vulgare şi rasiste din concertul susţinut la festivalul Untold, că instituţia „nu aplică sancţiuni discriminatorii”.