Din oras

Deținuții liberați de ministrul Tudose dau de lucru polițiștilor clujeni. IPJ Cluj ia măsuri suplimentare de prevenire a escaladării fenomenului infracțional

 

Eliberarea câtorva sute de deținuți de la penitenciarele din jurul Clujului pune în alertă polițiștii clujeni. Structurile de investigații criminale iau măsuri suplimentare de monitorizare, pentru prevenirea escaladării fenomenului infracțional și împiedicarea comiterii de fapte ce pot afecta climatul de ordine și siguranță publică.

Potrivit reprezentanților IPJ Cluj, structurile de specialitate vor desfășura activități pe linia evidenței persoanelor liberate din penitenciare și vor face schimb de informații permanent cu reprezentanții serviciilor de probațiune. Astfel vor fi monitorizate persoanele care au beneficiat de prevederile legii privind executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate, dar și persoanele cunoscute în comunitate ca având preocupări infracționale.

Măsurile suplimentare dispuse de IPJ Cluj vin în urma unui prim incident survenit în data de 26 octombrie, când un condamnat pentru viol, liberat din penitenciarul Oradea a fost prins de polițiștii Secției 1, după ce a comis o nouă infracțiune în mai puțin de 24 de ore de când fusese pus în libertate.

Ziar de Cluj a scris despre cele aproximativ 200 de persoane aflate în penitenciarele Aiud, Bistrița, Gherla, care îndeplinesc criteriile prevăzute de Legea 169/2017 și care vor fi evaluați și liberați în următoarea perioadă.

Potrivit datelor primite de la Administrația Națională a Penitenciarelor, la nivelul întregii țări vor fi evaluați și liberați din închisoare aproximativ 500 de deținuți în următoarea perioadă.

 

Citește și:
Două sute de deținuți din penitenciarele Aiud, Bistrița și Gherla eligibili pentru LIBERTATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *