Sanatate

Despre sanatatea noastra psihica

Intre toate lucrurile exista exista o realtie de interdependenta. Acest lucru este valabil atat pentru corp, cat si pentru spirit. Asa ca daca acordati importanta corpului dvs., sunteti deja pe calea cea buna. Dar fiinta dvs. nu inseamna numai atat. Aveti si spirit, un suflet de care trebuie sa aveti grija, pentru a putea spera la o sanatate generala buna. Un corp bolnav are repercursiuni evidente pe plan psihic, la fel cum un suflet tulburat sfarseste prin a-i transfera corpului durerile sale. Asadar, va trebui sa va dezintoxicati in egala masura atat corpul cat si sufletul.

 

 

 

Ce trebuie facut? Inainte de toate, incercati sa tineti sub control stresul cotidian care va copleseste. Ar fi un inceput excelent. Stresul este un foarte bun exemplu al felului in care spiritul intervine direct asupra corpului. Atunci cand va enervati, va ingrijorati, sunteti nelinistit sau panicat, corpul raspunde in consecinta: incepe sa tremure, are palpitatii, transpira etc. Aceste efecte importante ale stresului actioneaza si in profunzime, lasand sechele mai putin vizibile, dar la fel de importante, daca nu chiar mai importante.

 

 

Stresul este recunoscut ca fiind la originea a numeroase boli. Astfel, a invata sa-l controlam – deoarece nu vom putea scapa de el in totalitate – este esential pentru oricine vrea sa aiba o viata sanatoasa. Mijloacele prin care pot fi combatut sunt numeroase. Dintre acestea, veti gasi cu siguranta unele care sa va convinga si sa va ajute sa va dezintoxicati psihic organismul prin impunerea unei stari de spirit mai linistite. Prin acestea se numara meditatia, relaxarea profunda, yoga etc. In felul lor, tehnicile amintite va vor permite sa mentineti un anumit echilibru in tot vacarmul zilnic de inceput de mileniu. Toate va ofera linistea de care aveti nevoie pentru a va regas pe dvs. insiva, redevenind calm si senin.

 

 

Nu putem tine mereu pasul cu aceasta cursa nebuna in care traim, fara a ne sacrifice sanatatea intr-o masura mai mare sau mai mica. La nivel individual sau colectiv intervin numeroase intrebari: “Oare chiar asa vrem sa ne petrecem viata, in acest ritm galopant?”, “Traim in armonie cu valorile noastre interioare?”, “Care sunt valorile dupa care ne ghidam, sunt ele benefice corpului si sufletului nostru?”… Daca traim in permanenta la viteza maxima (in dezacord cu realitatea noastra interioara), mai devreme sau mai tarziu vom avea de suferit. Dezintoxicarea spiritului, a sufletului se face printr-o reintoarcere spre sine, spre dimensiunea noastra interioara.

 

 

In acest context, trebuie sa spunem si “nu” uneori, sa ne impunem propriile limite si sa le respectam. Pentru a beneficia de o sanatate globala, este la fel de important sa depasim starea de negativism sau de nesperanta care ne depaseste adeseori. Gandurile au o influenta deosebita atat asupra corpului, cat si asupra devenirii noastre. Daca avem tendinta sa fim negativisti, aceasta atitudine va ajunge sa ne stapaneasca. Schimbandu-ne perspectiv si adoptand o atitudine pozitiva, aceasta va influenta fiecare aspect al vietii noastre.

 

 

Inlaturati ideile negative, defetismul si treceti in tabara sperantei, a increderii, tolerantei si bucuriei. Aici puteti gasi adevarata sanatate. Evitati persoanele sau grupurile sociale al caror negativism va sufoca si va intoxica; nu le dati satisfactia de a va epuiza si a va imbonavi. Nu ramaneti legat de trecut si de necazurile pe care le-ati avut , ele riscand sa va provoace adevarate probleme. Mergeti inainte, acceptati schimbarea si evolutia vietii, cu toate lucrurile pe care le cuprinde. Nu intrati in situatii care nu va satisfac si amintiti-va ca orice om isi poate alege destinul, ca el, nimeni altcineva, isi este siesi stapan.

 

 

Faceti-va timp pentru a va ingriji corpul si spiritul in acelasi timp si pentru a gasi un echilibru sanatos in toate, in munca, in dragoste, in alimentatie sau in sport. Intre corp si spirit exista o mare si tainica legatura. Ingrijindu-va doar corpul sau doar spiritul nu veti putea atinge o stare generala de bine.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *