Rautacisme

Deputatul în PLUS Cluj, Radu Molnar, vinde gogoşi despre bani pentru “Centura metropolitană” prin intermediul unui piarjurnalist. Din vorbe, doar centuristele încearcă să ne facă

De dimineaţă am aflat că „Centura Metropolitană” nu prea va mai fi gata în 2025, aşa cum se lăuda mai zilele trecute edilul municipiului Cluj-Napoca.

Contrar celor afirmate şi susţinute de către Emil Boc, care nu ar fi ratat să ne mai servească o utopie realizabilă în viitorul multiapropiat, derutatul în PLUS de Cluj, Radu Molnar, se laudă printr-un comunicat, că aduce el frunze-n buze, lapte-n ţâţe, mălăieşi în călcâieşi şi bănuţi de la buget pentru fix Centura Metropolitană.

Ori nu sunt sunt bani, ori sunt, dar nu de dat orişicui – ci, aşa cum au găbjit-o procurorii DNA pe Elena Udrea în “Gala Bute”, pentru a obţine Molnar beneficii de imagine pentru sine.

Altfel, nu ne ajungea Emil Boc să ne vândă gogoşi în Oraşul Gogoşilor, ne lipsea şi unul d-ăsta pe nou la livrare. Serviciul USR-PLUS de G(OGOŞI)LOVO.

Deci, din comunicat ni se PLUSează faptul că “Parlamentarii USR PLUS reușesc să includă în bugetul pe 2021 proiecte vitale de infrastructură”. Că “spre marea sa bucurie” (a derutatului) se va bugeta, din bugetul care deja anunţă un minus de 2 miliarde de lei pe PNDR, “Centura metropolitană Cluj-Napoca: după ce se obține acordul de mediu, se va organiza licitația pentru lucrările efective la aceasta.”

Să primeşti banii aceştia e ca şi în faza cu “Două lozuri” a lui Ioan Luca Caragiale, adică e un fel de “viţăvercea”. Şi de fapt, avem de-a face cu două loaze: un şparlamentar şi piarjurnalistul care i-a scris minciunile.

Deci: pentru obiectivul “Centura Metropolitană” aflăm că s-a luptat de i s-a umflat muşchiul limbii derutatul Molnar ca să primim bani “după ce se obține acordul de mediu”, în faza în care “se va organiza licitația pentru lucrările efective la aceasta”.

Numai că tot de dimineaţă s-a smiorcăit Emil Boc că e “Puţin probabil ca anul acesta să fie şi licitaţia şi să demarăm lucrările”.

Deci: Centura Metropolitană e un obiectiv din ce în ce mai îndepărat. La ce să bugetezi în bugetul de anul acesta (altfel decât ca să minţi cu neruşinarea unei curve politice bătrâne) ceva ce nu are şanse să se realizeze? Şi să te mai şi lauzi în comunicate triumfaliste că ai obţinut bani pentru ceva ce nu se face, că ai obţinut vorbe în vânt să le azvârli în piaţa publică?

Răducu şi piarjurnalistul lui ne cred prostoii lui.

Aş fi trecut fără să remarc peste măgărie dacă nu o vedeam şi publicată chiar lângă declaraţia lui Emil Boc pe un site de piarjurnalist. Hai că ştim că ai făcut şi campania electorală pentru băieţii ăştia, deşi piarismul nu se pupă-n bot cu jurnalismul când se execută concomitent. Dar, deh, deontologia nu urlă ca foamea!

Cică: “Ce găsim în bugetul pe 2021. Bani pentru autostradă, centură metropolitană, pod peste Arieş”. Şi o legătură de pătrunjel pentru buna!

Mai răsfirat cu minciunile de “piar” date cu copy-paste în spaţiul jurnalistic, vă rog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *