Rautacisme

Forța vântului din Florești, mai tare ca voința politică

Scris de 150

Dacă locuiți în Florești sigur știți că localitatea este adesea străbătută de vânturi puternice care reușesc să creeze o serie de probleme, unele pe care nici măcar nu le-ați bănuit.  

Ieri o schelă de la un imobil în construcție s-a prăbușit peste gardul blocului vecin. Vinovatul stabilit de poliția locală Florești? Vântul puternic ce a destabilizat schela, care de altfel era bine ancorată.  

Probabil că tot vântul puternic e cel care a apropiat atât de mult blocurile unele de celelalte de poți vedea tot ce face vecinul la el în casă.  

Tot vântul e cel care a răscolit foile din Primărie, de nu s-a mai știut pentru ce trebuie date autorizații de construire, așa că au primit toți.  

Vântul e cel care a spulberat proiectul Centurii de Sud, iar legenda spune că cei din Primărie încă îl caută. 

Tot vântul i-a luat pe sus pe muncitorii de la firma Napoca și i-a mutat de pe șantierul străzii Eroilor. Acum primarul așteaptă un vânt mai blând care să îi aducă muncitori noi. 

Vântul e cel care adună iar și iar gunoaiele pe malul Someșului și le șează în gropi clandestine.

Tot vântul e cel care elimină trotuarele și împrăștie asfaltul de pe străzi. Însă culmea, nu se atinge de zecile de garduri care delimitează fiecare petic de proprietate privată. 

Tot vântul, nemernicul, scutură stâlpii de electricitate și lasă comuna în beznă săptămânal, în cel mai bun caz. Și cumva reușește să ajungă și în canalizare și să inunde tot satul la fiecare ploaie mai serioasă.

Vântul se opune cu toate puterile șantierelor prin care ar trebui să fie construite creșe, grădinițe, parcuri sau locuri de joacă. Nu-i plac și pace. Ce să facă primarul, doar nu te poți lupta cu forța naturii.

Un vânt al schimbării părea că bate în primăria Florești la alegerile din toamnă, dar ce să vezi, floreștenii s-au trezit cu viceprimarul pe post de primar. Ar fi vrut el ca vântul să facă pierdute actele pe care apucase și el să își pună semnătura timp de patru ani, dar nici măcar vântul nu poate să facă minuni.  ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours PubliNews
  Brand Finance Banking 500, 2023: valoarea brandului Banca Transilvania trece de 500 de milioane USD
 • Acum 5 hours Politica
  Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, privește detașat măcelul PSD – PNL: ”Rocada din mai nu ne privește”. Dar, totuși, poate rămân oamenii lor în posturi… Se poate? Se poate?
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Zice Boc, că fără luminoasa sa viziune și administrare, Cluj-Napoca era un ghetou. Reforma de ”neghetou” a lui Boc se vede cel mai bine de la Pata Rât și din cartierele de blocuri plantate peste case prin Urbanismul de Cumetrie din ”bocărie”
 • Acum 7 hours Vocea ta
  OCHIOMETRIC, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au apreciat că bunurile sustrase prin intrarea prin efracție într-un spațiu privat nu e cine știe ce valoare. Așa că nu s-au mai ostenit să ancheteze. Rugăm, onor conducerea IPJ Cluj, să ne explice și nouă de la ce valoare a bunurilor sustrase își mișcă polițiștii cururile de pe scaun să ancheteze un furt?
 • Acum 8 hours Din oras
  SUPERCOM e ca la lăudatul pom: E plin de gunoaie neridicate. Ca la lipsa de concurență cu care ne-a încălțat administrația publică locală. Boc ne zice să le mai dăm o șansă
 • Acum 8 hours In vizor
  În imaginarul lui Emil Boc, “Clujul, ca zonă metropolitană, nu a pierdut populație. E un model de dezvoltare”
 • Acum 10 hours Politica
  The Economist: “România are o democraţie “deficitară”, fiind pe ultimul loc în UE, după Ungaria”
 • Acum 10 hours Politica
  PSD cere demisia ministrului Deca, dacă nu îi redă secretarului de stat Lixandru atribuțiile retrase. Vasile Dîncu: “Cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului”
 • Acum 11 hours Politica
  Poate aflăm cum de a fost “capabil” ministrul Energiei, Ionuţ Popescu, să facă pe genunchi ordonanţa prin care OMV Petrom a reuşit să se sustragă de la plata “taxei de solidaritate” în România
 • Acum 12 hours In vizor
  Șpaga generalizată din sistemul de sănătate, o tradiție din timpul comunismului
 • Acum 13 hours Din oras
  NUMAI ŞASE-S NOROCOASE: Aproape trei milioane de lei pentru “cotizații și contribuții” pentru șase entități care activează ca ONG – uri
 • Acum 1 day Din oras
  Municipalitatea a pus ”în discuție” un PUZ pentru culoarul de mobilitate nord, Pod Oașului-Răsăritului – Pod Ira. Este zona în care Prime Kapital va investi 330 milioane euro, ”după ce s-au luat în considerare planurile autorităților locale de modernizare a drumurilor și infrastructurii orașului”
 • Acum 1 day Vocea ta
  Dr. OSĂ și mr. NOSĂ: Mai puneți mult botul la OSĂ-urile lui Boc?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE