Rautacisme

Forța vântului din Florești, mai tare ca voința politică

Scris de 150

Dacă locuiți în Florești sigur știți că localitatea este adesea străbătută de vânturi puternice care reușesc să creeze o serie de probleme, unele pe care nici măcar nu le-ați bănuit.  

Ieri o schelă de la un imobil în construcție s-a prăbușit peste gardul blocului vecin. Vinovatul stabilit de poliția locală Florești? Vântul puternic ce a destabilizat schela, care de altfel era bine ancorată.  

Probabil că tot vântul puternic e cel care a apropiat atât de mult blocurile unele de celelalte de poți vedea tot ce face vecinul la el în casă.  

Tot vântul e cel care a răscolit foile din Primărie, de nu s-a mai știut pentru ce trebuie date autorizații de construire, așa că au primit toți.  

Vântul e cel care a spulberat proiectul Centurii de Sud, iar legenda spune că cei din Primărie încă îl caută. 

Tot vântul i-a luat pe sus pe muncitorii de la firma Napoca și i-a mutat de pe șantierul străzii Eroilor. Acum primarul așteaptă un vânt mai blând care să îi aducă muncitori noi. 

Vântul e cel care adună iar și iar gunoaiele pe malul Someșului și le șează în gropi clandestine.

Tot vântul e cel care elimină trotuarele și împrăștie asfaltul de pe străzi. Însă culmea, nu se atinge de zecile de garduri care delimitează fiecare petic de proprietate privată. 

Tot vântul, nemernicul, scutură stâlpii de electricitate și lasă comuna în beznă săptămânal, în cel mai bun caz. Și cumva reușește să ajungă și în canalizare și să inunde tot satul la fiecare ploaie mai serioasă.

Vântul se opune cu toate puterile șantierelor prin care ar trebui să fie construite creșe, grădinițe, parcuri sau locuri de joacă. Nu-i plac și pace. Ce să facă primarul, doar nu te poți lupta cu forța naturii.

Un vânt al schimbării părea că bate în primăria Florești la alegerile din toamnă, dar ce să vezi, floreștenii s-au trezit cu viceprimarul pe post de primar. Ar fi vrut el ca vântul să facă pierdute actele pe care apucase și el să își pună semnătura timp de patru ani, dar nici măcar vântul nu poate să facă minuni.  ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 17 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 17 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE