Rautacisme

Forța vântului din Florești, mai tare ca voința politică

Dacă locuiți în Florești sigur știți că localitatea este adesea străbătută de vânturi puternice care reușesc să creeze o serie de probleme, unele pe care nici măcar nu le-ați bănuit.  

Ieri o schelă de la un imobil în construcție s-a prăbușit peste gardul blocului vecin. Vinovatul stabilit de poliția locală Florești? Vântul puternic ce a destabilizat schela, care de altfel era bine ancorată.  

Probabil că tot vântul puternic e cel care a apropiat atât de mult blocurile unele de celelalte de poți vedea tot ce face vecinul la el în casă.  

Tot vântul e cel care a răscolit foile din Primărie, de nu s-a mai știut pentru ce trebuie date autorizații de construire, așa că au primit toți.  

Vântul e cel care a spulberat proiectul Centurii de Sud, iar legenda spune că cei din Primărie încă îl caută. 

Tot vântul i-a luat pe sus pe muncitorii de la firma Napoca și i-a mutat de pe șantierul străzii Eroilor. Acum primarul așteaptă un vânt mai blând care să îi aducă muncitori noi. 

Vântul e cel care adună iar și iar gunoaiele pe malul Someșului și le șează în gropi clandestine.

Tot vântul e cel care elimină trotuarele și împrăștie asfaltul de pe străzi. Însă culmea, nu se atinge de zecile de garduri care delimitează fiecare petic de proprietate privată. 

Tot vântul, nemernicul, scutură stâlpii de electricitate și lasă comuna în beznă săptămânal, în cel mai bun caz. Și cumva reușește să ajungă și în canalizare și să inunde tot satul la fiecare ploaie mai serioasă.

Vântul se opune cu toate puterile șantierelor prin care ar trebui să fie construite creșe, grădinițe, parcuri sau locuri de joacă. Nu-i plac și pace. Ce să facă primarul, doar nu te poți lupta cu forța naturii.

Un vânt al schimbării părea că bate în primăria Florești la alegerile din toamnă, dar ce să vezi, floreștenii s-au trezit cu viceprimarul pe post de primar. Ar fi vrut el ca vântul să facă pierdute actele pe care apucase și el să își pună semnătura timp de patru ani, dar nici măcar vântul nu poate să facă minuni.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *