Politica

Deputatul AUR Cluj, Alin Coleșa, nu beneficiază încă de un cabinet parlamentar, fiind amânat de Primărie. PMP nu mai e în Parlament, dar a primit sediu pe viață

Deși Alin Coleșa a reușit să obțină votul clujenilor pentru a le reprezenta interesele în Parlamentul României, în calitate de deputat de Cluj din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), pentru următorii 4 ani de zile, proaspătul parlamentar este amânat de administrația locală în privința deciziei de obținere a unui sediu pentru cabinetul de parlamentar. În acest răstimp, deși Partidul Mișcarea Populară nu mai este un partid parlamentar, PMP Cluj deține un sediu pe viață chiar în centrul municipiului Cluj-Napoca. 

După cum Ziar de Cluj a semnalat deja, printr-o găselniță locală și cu susținerea autorităților, Vasile Cristian Lungu, nu a fost nici măcar nevoit să elibereze spațiul aferent cabinetului de parlamentar, iar aceasta întrucât acesta și-a desfășurat activitatea în sediul PMP Cluj, un spațiu transformat din cabinet de deputat – al fostului deputat PMP Cluj, Adrian Gurzău – în sediu de partid. 

De altfel, PMP Cluj a obținut un scor rușinos, sub pragul electoral, prin coordonarea președintelui PMP Cluj, Vasile Lungu, fost senator de Sălaj. Lungu a reprezentat interesele clujenilor din Sălaj. 

CITEȘTE ȘIPMP Cluj s-a ales cu un spațiu pe viață în centrul municipiului, chiar dacă nu ne mai reprezintă în Parlamentul României

Deși deputatul AUR Cluj, Alin Coleșa, ales în Circumscripția electorală 13 Cluj, a depus jurământul în Camera Deputaților înainte de Crăciun, acesta nu beneficiază încă de un spațiu pentru sediul cabinetului de parlamentar. 

Deputatul de Cluj Alin Coleșa a depus deja la Registratura Primăriei Cluj-Napoca o cerere în acest sens. Autoritățile locale întârzie luarea unei decizii privind acordarea unui spațiu pentru desfășurarea activității în cabinetul parlamentar de Cluj:

„Am depus la registratura primăriei Cluj-Napoca o cerere în acest sens.

Azi am primit un prim răspuns prin care am fost anunțat că cererea respectivă va fi analizată de Comisia mixtă pentru spații cu altă destinație”, a declarat Alin Coleșa, deputat AUR Cluj, pentru Ziar de Cluj.

De la depunerea jurământului de către deputatul AUR Cluj, Alin Coleșa, în Parlamentul României, Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca s-a întrunit în trei ședințe (Ședință extraordinară din 22 decembrie 2020; Ședință extraordinară din 30 decembrie 2020 și o Ședință ordinară în 4 ianuarie 2021, cu un total de 80 de Proiecte de hotărâre aprobate), însă nici una din hotărârile adoptate de aleșii locali nu au vizat acordarea unui spațiu pentru cabinetul parlamentar al noului deputat AUR Cluj, Alin Coleșa. 

CITEȘTE ȘI: CINE e Coleșa Ilie, deputatul clujean de la AUR: ortodox pasional, tatal a 5 fete, patriot, impotriva avortului. Obisnuiti-va cu acest nume, caci va fi parlamentarul Clujului pe urmatorii 4 ani!

Fără PMP în Parlament, fără parlamentari PMP Cluj în actualul legislativ, Partidul Mișcarea Populară beneficiază de un spațiu în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru sediul de partid. 

 

 

 

 

 

sursa foto: iliealincoleșa/facebook.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *