Sanatate

Degeaba suntem primii pe țară la vaccinare, incidența COVID înregistrează o ușoară creștere în Cluj-Napoca. Boc: Nu trebuie să luăm piciorul de pe accelerația procesului de vaccinare

Rata incidenței cazurilor de COVID-19 a înregistrat o ușoară creștere în Cluj-Napoca, în ultimele două luni. Acesta poate fi primul semn al apropierii valului patru al pandemiei, care în unele țări europene a început deja. Conducerea Primăriei îndeamnă populația să se vaccineze în continuare. Cluj-Napoca este primul oraș din România în ceea ce privește rata de vaccinare. De remarcat și faptul că în Primăria municipiului, 70% din angajați s-au vaccinat.

„În 2 luni, incidența a crescut cu 0,6% (de la 0,14% la 0,20%). Cu alte cuvinte, astăzi avem situația sub control, dar asta nu ne garantează că lucrurile nu pot să nu evolueze într-o direcție crescătoare având în vedere creșterea incidenței variantei Delta. Pentru a putea, în continuare, să fim în siguranță așa cum suntem acum, trebuie să nu luăm piciorul de pe accelerația procesului de vaccinare”, a anunțat primarul Emil Boc, astăzi, în ședința de Consiliu Local.

Potrivit primarului, Cluj-Napoca este primul oraș din România în ceea ce privește vaccinarea.

„Salut faptul că Prefectura împreună cu Direcția de Sănătate Publică ne-au sprijinit să putem deschide, inclusiv în mall-uri, centre de vaccinare. De asemenea, organizatorii marilor evenimente publice – TIFF, Electric Castle, Zilele Culturale Maghiare, Untold – sunt implicați în susținerea procesului de vaccinare prin multiple modalități. Noi am menținut centrele deschise chiar dacă am redus unele fluxuri.

Cluj-Napoca este primul oraș din România la vaccinare, peste 50% efectiv rată de vaccinare și cred că ne apropiem de 60%, dacă îi avem în vedere și pe cei care au trecut prin boală, dar încă mai avem până a putea fi feriți de un pericol de a apărea din nou o criză medicală determinată de COVID-19”, a afirmat Boc.

Primarul a dat exemplul propriilor subordonați, care s-au vaccinat în număr mare. El consideră că și alte instituții ar trebui să facă la fel.

„La nivelul Primăriei Cluj-Napoca, avem o rată de peste 70% a vaccinării angajaților. Sper ca toate instituțiile clujene să aibă minim 70% rată de vaccinare ca un prim element care să îi îndemne și pe ceilalți să facă. În continuare ne concentrăm pe convingere prin susținerea procesului de vaccinare și infrastructură. Fac în continuare apel la vaccinare ca fiind calea certă și sigură așa cum s-a demonstrat și la Cluj, de a ține lucrurile sub control”, a conchis Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *