Analiza

AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Augusta Iulia Suciu, decanul Facultății de Interpretare Muzicală, deține un apartament, o casă de locuit, una de vacanță și un spațiu comercial

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Conf.univ.dr. Augusta Iulia Suciu este decanul Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 5 iunie 2020, decanul deține un apartament, o casă de locuit, o casă de vacanță și un spațiu comercial. Cum adresele sunt anonimizate, nu putem ști valoarea proprietăților sale imobiliare, aceasta depinzând de zonă.

De la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”, decanul a primit un salariu anual de 114 146 lei, adică 9 512 lei lunar.

Pentru activitatea de management, soțul Iuliei Suciu a obținut un venit anual de 30 713 lei. Din închirieri, a câștigat 154 741 lei.

Din investiții, Iulia Suciu și-a suplimentat veniturile cu 11 000 de lei, iar soțul cu 99 000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *