In vizor

570 de locuri în plus în creșele clujene pentru copiii care sunt pe listele de așteptare

Vești bune pentru părinții clujeni. Numărul de locuri disponibile în creșe va crește din toamnă, astfel că alți 570 de copii aflați acum pe listele de așteptare vor avea șansa să ocupe un loc într-o creșă de stat. 

„La ora la care vorbim avem 642 de locuri datorită înjumătățirii lor potrivit regulilor COVID. Am purtat în calitate de președinte al Asociației Municipiilor discuții cu Ministrul Educației și cu Ministrul Muncii pentru ca de la 1 septembrie să se revină în materie de distanțare la prevederile anterioare care să ne permite dublarea numărului locurilor din creșe. În următoarele zile va apărea în Monitorul Oficial ordinul care ne va permite să mai avem încă 224 de locuri în plus la creșe. Azi aprobăm angajarea a 32 de persoane noi la creșe pentru a face față provocărilor privind unitățile de creșe noi pe care le-am deschis sau le vom deschide. Astfel că după ce aprobăm această Hotărâre de Consiliu Local și dacă se publică ordinul în Monitorul Oficial imediat dăm drumul la concursuri pentru cele 32 de posturi și vom putea să mai avem încă 352 de locuri în creșe. Adică un total de 1397 de locuri, adică față de ce este acum un plus de 570 de locuri”, a declarat primarul Emil Boc.

De asemenea, potrivit primarului Boc, până la sfârșitul anului alte 90 de locuri vor fi disponibile în creșa de pe Meziad. Ulterior se va construi o creșă nouă în Parcul Feroviarilor, o alta pe Câmpului și alte 3 creșe în cartierul Iris, creșe ce vor fi construite de către investitori privați.

„Cred că astfel ne vom apropia de necesarul de locuri, îndemnându-i pe ceilalți din jurul Clujului să facă creșe pentru a elimina presiunea de pe municipiul Cluj-Napoca. Încercăm să facem față la solicitările ecosistemului clujean, prin ecosistem clujean înțelegând tot ce înseamnă de la Florești la Baciu sau Feleacu. Toată presiunea de creșe cade pe municipiu până nu avem legea zonelor metropolitane care să ne permită realizarea unor planuri coroborate”, a menționat Boc.

În acest an aproximativ 61% dintre copiii înscriși nu au obținut un loc în creșă, acest lucru însemnând că au rămas pe dinafară 996 de copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *