Darea în exploatare a Centrului pentru Industrii Creative și Centrului TEAM de pe Dealul Lomb este blocată de faptul că drumul de acces de doar 1,6 kilometri care ar trebui să facă legătura cu Cluj-Napoca a început să cedeze la mai puţin de două luni de la startul lucrărilor. Licitaţii, contestaţii, bani de la buget şi un singur câştigător, societatea Diferit – o veșnică abonată a banului public clujean, indiferent dacă-și respectă obligațiile contractuale la timp, sau nu. Mai des, nu.
În 2015, imediat după demararea lucrărilor, drumul care face legătura între Bulevardul Muncii şi viitorul „Silicon Valley” de Transilvania de pe Dealul Lomb s-a surpat. Doar 7% din drumul de acces era realizat. Din această cauză, deşi au fost finalizate, Centrul pentru Industrii Crative și Centrul TEAM, acestea nu pot fi date în exploatare. Proiectul cu finanţare europeană trebuia să fie operaţional la sfârşitul anului trecut, dar cum nu s-a întâmplat acest lucru, municipalitatea a pierdut finanţarea din fonduri europene fiind nevoită să suporte de la bugetul local (din banii noștri, nu a celor vinovați) diferenţa pentru a încheia lucrările şi nu, în ultimul rând, cheltuieli pentru conservarea clădirilor.
Astfel, doar anul trecut, din bugetul local s-au pierdut în vederea conservării centrului TEAM 700.000 de lei, iar în acest an, acelaşi contractor, TCI Constructot General, va mai încasa 1.290.000 lei.
În august 2016, Primăria a organizat o licitaţie privind consolidarea viitorului drum spre centrele de afaceri, însă municipalitatea a adjudecat lucrările abia în ianuarie 2017 către compania Luca Prest, deținută de Florin Timofte. Rezultatul licitaţiei a fost întors, în urma contestațiilor, în favoarea firmei Diferit, lucrările de consolidare fiind estimate la 25, 9 milioane de lei, aporape 7 milioane de euro. Uite așa se mai procopsește Cluj-Napoca cu un drum de „diaman” (la preț, nu sperăm că și la calitate). Drumul este estimat că va fi finalizat abia în 2018, ceea ce va permite accesul primilor chiriaşi în Centrului TEAM mult după termenul preconizat inițial.
În tot acest timp, Cluj Innovation Park, o societate înființată de primărie în 2014 ca să administreze niște afaceri inexistente, are nu mai puţin de 4 directori, chair dacă, în prezent, doi sunt suspendaţi. Potrivit Consiliului de Administraţie al Cluj Innovation Park, soceitatea trebuia desfiinţată încă din 2016. Însă pentru sinecuriştii de partid care încasează, fără să facă nimic, bani publici frumoși, voinţa politică a funcţionat.