Din oras

Topul reclamațiilor stupide pe care ar trebui să le rezolve Boc. De ce sunt castraveți murați în cimitire și de ce cântă cocoșii la patru dimineața?

Portalurile de reclamații la adresa primarului Emil Boc sunt ca o salată colorată, cu de toate. De la păsări de curte pe post de ceas deșteptător, la polițiști locali plini de fițe și ambalaje goale de mâncare pe morminte. Clujenii aduc cele mai ciudate lucruri la cunoștința municipalității. Cum arată un top cu 5 reclamații pline de sare și piper?

Imaginația clujenilor este foarte bogată când vine vorba despre nemulțumirile legate de oraș. Unii sunt atât de sensibili încât ajung să reclame către conducerea Primăriei tot felul de situații aberante. Am întocmit pentru cititorii noștri un top ale celor mai stupide sesizări și reclamații din ultima perioadă. 

Dacă e să ne luăm după cetățenii nemulțumiți din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc ar trebui să oprească cocoșii din cântat. Pe locul I în topul celor mai picante reclamații e cântatul cocoșului. 
Mai multe familii care locuiesc în centrul Clujului cresc menajerii de păsări de curte, iar vecinii sunt treziți la oră fixă de cântatul cocoșilor. În disperare de cauză, un bărbat care locuiește pe strada Traian Moșoiu s-a adresat primarului Emil Boc, cerându-i să ia măsuri urgente pentru a fi trași la răspundere vecinii lui care au  „ceasuri deșteptătoare” cu pene și cioc.

„În curțile de pe strada Traian Moșoiu sunt cocoși care de la ora 4 dimineața încep să cânte ore în șir și nu se poate dormi. Anul trecut am reușit cu ajutorul poliției locale să obțin liniște, dar vecinii sunt pur și simplu nesimțiți și au adus din nou cocoși. Vă rog foarte mult să faceți ceva. Sunt și familii cu copii deranjate din cauza asta. Nu se poate sta cu geamurile deschise noaptea când e căldură”, a scris un clujean pe portalul de reclamații mycluj.ro.

Municipalitatea nu i-a oferit încă un răspuns la problemă.Din spusele bărbatului, se pare că unii cetățeni ai Clujului confundă centrul unui oraș european cu ulița unui sat unde pe nimeni nu deranjează cântatul cocoșilor, din moment ce cresc menajerii de păsări fără să le pese de semenii lor mai sensibili.

De asemenea, acești cetățeni care și după vizita Poliției Locale de anul trecut au mai achiziționat cocoși uită faptul că pot primi amenzi în baza unui ordin al Ministrului Sănătății 119/2014 dacă nu respectă prevederile stipulate în acesta. Exista și o hotărâre veche de Consiliu Local, din 1998, care reglementa în ce condiții se pot crește animalele și păsările de curte, dar reprezentanții biroului mass-media al Primăriei ne-au transmis că acest HCL nu mai e în vigoare și se aplică ordinul Ministrului Sănătății.

Pe locul doi e reclamația unui clujean care spune că mormântul părinților săi a fost profanat cu ambalaje de mâncare și castraveți. Bărbatul dă vina pe o echipă de muncitori care lucrează în apropierea cimitirului.

„În cimitirul Zorilor, pe mormântul părinților mei am găsit ambalaje de mâncare, iar în vaza de lângă cruce un borcan cu castraveți. Acest lucru m-a revoltat foarte mult. Deoarece sunt lucrări de amenajare în zonă îi bănuiesc pe muncitori. Vă rog să le comunicați să respecte locurile de veci”, a scris pe domnuleprimar.ro Dan S.

Clujeanul uită că primarul nu are timp să se ocupe de asemenea mărunțișuri și că ar rezolva mai repede problema dacă ar demara o investigație pe cont propriu ca să vadă cine ia masa lângă mormântul părinților săi. S-ar putea să aibă surpriza să constate că muncitorii de pe șantierul din zonă ocolesc cimitirul cu respect și teamă.

Locul trei în top l-ar ocupa problema unui alt clujean cu Poliția Locală sau cu Inspectoratul de Poliție Județean. Nu ne dăm seama cu care dintre cele două instituții ale statului. Nici clujeanul nu știe pe cine să dea vina pentru haosul din oraș, așa că i-a băgat pe toți polițiștii în aceeași oală. Bărbatul e supărat pe toți oamenii legii deoarece „numai fițele sunt de ei”. 

„Domnule primar, este vremea ca polițiile să-și facă treaba. Este deja HAOS. Nu știu care dintre ele că avem o mulțime de poliții, nu știm care cu ce ar trebui să se ocupe, numai fițele îs de ei, treabă mai puțin”, a scris clujeanul revoltat. La o asemenea sesizare cu caracter foarte general, Primăria nu s-a deranjat să dea un răspuns.

Pe locul patru în acest top sunt bulinele de hârtie aruncate prin centru cu ocazia Zilelor Clujului. Un cetățean e foc și pară deoarece aceste buline i-au dat de lucru săptămâni în șir.

„Aș dori dacă se poate pe viitor să găsiți altă soluție de distracție în locul bulinelor de hârtie care au fost împrăștiate cu ocazia zilelor Clujului. Acestea doar înfundă jgheaburile, gurile de canal, să nu mai vorbim că umple și curțile interioare ale clădirilor. Nu mi se pare distractiv și nici corect să trebuiască săptămâni să tot adunăm hârtiile împrăștiate”, a scris clujeanul pe domnuleprimar.ro.

Nici în acest caz, municipalitatea nu a răspuns ca să îi spună cetățeanului ce vroia să audă.

Pe locul cinci în top e „țiganiada” din cartierul Gheorgheni. Un clujean se plânge că diverse persoane fără căpătăi consumă alcool și urlă, tulburând liniștea publică. 
„Totuși domnule primar, până când va mai dura Țigăniada sau Țigănia ziceți cum vreți din Micro 1 din Cartierul Gheorgheni? Ziua beau, seara beau și urlă fie în parcul de copii unde își lasă sticlele pe care nu le strânge nimeni fie în ghenele de gunoi unde trăiesc și dorm. Și asta durează deja de ANI buni!…Puteți măcar să trimiteți pe cineva să curețe zecile de sticle aruncate și saltele din benă”, a reclamat bărbatul.

Cum problema persistă de ani de zile deoarece până în cartierul Zorilor unde locuiește Emil Boc nu se aud urletele de la „țigăniadă”, nu sunt mari șanse să se rezolve nici anul acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *