FOTOGRAFILA

De ce nu ne mirăm că Parcul 14 Iulie, acela inaugurat să vedem că mai există Șurubaru în Primărie și mai încasează bani nemunciți, e pericol public

În primul rând că așa sunt toate ”investițiile” realizate de către non-administrația Emil Boc, mai ales când sunt fușerite pentru a demonstra că și Însuși El poate face ”cincinalul în patru ani și jumătate”. Așa a fost și cu darea înainte de termen a circulației pe Dragalina: o lucrare prost făcută și neterminat nici în ziua de azi, mai mult:spart asfaltul proaspăt pus. De celelalte lucrări nici nu vrem să ne mai aducemaminte cum zac ele cârpite și neterminate. Ne bucurăm că OSĂ avem metrou și 2 kilometri de Centură metropolitană.

Dar cu Parcul14 iulie, am așteptat să apară reacția ”beneficiarilor” acestei investiții, clujenii, nu firmele de casă ale municipalității. Și au apărut: ”pericol public”, este cea mai des scrisă frază pe rețele de socializare.

Deși spațiul, inaugurat parțial dintr-o lucrare mul mai amplă, este generos și, ca prin minune, umbros și fără dale și beton, acesta nu este bine delimitat de ”căruțabil”.Copiii riscă să ajungă sub roți sau, cum se exprima o clujeancă: ”dacă un șofer nu mai apucă să ia curba, se oprește direct în topogan”.

”E nevoie (părerea mea) de gard viu de împrejmuire care să protejeze copiii, este trafic în jurul acestui parc.” – s-a arătat firav o sugestie printre noianul de ”felicitări” ale ”bocălăilor” de pe pagina oficială a lui Emil Boc.

Apoi, apare o critică mai explicitș

”Astăzi am fost și noi în parculet, însoțiți de 2 copilași, de 5 respectiv 2 ani, prima impresie a fost waw, dar când am ajuns în zona de joaca, soc!!! Cele 2 tobogane nu au scări, accesul la cel mare închis se face doar prin mâini agățat de acele bare fixate la 2 m jum-3 oricum foarte sus, sunt sigura ca un accident se va produce acolo cât de curând, apoi toboganul acela rotund la fel accesul se face escaladand o plasa, sau părintele își ridica copilul sus pe platforma, oare cei ce au proiectat acest loc de joaca au copiii sau au mers vreodată într-un parc sa urmărească copilașii la joaca, va recomand cât de repede sa fixați niște scări la cele 2 tobogane, asta înainte de a se întâmplă o drama, deci concluzia este ca acest parc se rezervat pentru copii de peste 6-7 ani iar toboganul mare peste 9 ani. Leaganele și ele neavând spătar sunt doar pentru copii mari”.

”Cel mai tare tobogan, fără scara…urca doar copiii cu aripi, cred ca nu erau clare instrucțiunile de asamblare și au pus scara pe orizontala”

Emil Boc acest monkey bar este pus la o înălțime mult prea mare… e greu și pentru părinți sa tina copiii la o astfel de înălțime (imaginați-vă pe dvs ținând un copil de 4-5 ani)… iar toboganul nu are nicio scara de acces, făcându-l aproape imposibil de utilizat… va rugam sa luați legătura cu proiectantul acestui loc de joaca ca să remedieze situația pana nu apar accidentări nedorite. Mulțumesc”.

May be an image of 1 person

 

CITEȘTE ȘI:

Sincer, noi credem că Emil Boc a vrut doar să ne arate că Șurubaru există, încă mai ia un salariu degeaba de la Primăria Cluj-Napoca. De aceea s-a grăbit cu parcul 14 iulie

În rest, vorba aia să se uite la tine, cum se uită la camera foto Șurubaru, înseamnă că tocmai l-ai trezit din somn.

May be an image of 7 people and chess