Politica

De ce consideră deputatul clujean Alin Coleșa că AUR este „singurul partid de opoziție”: PSD face un teatru ieftin și votează cu Puterea. În ce condiții AUR+PSD ar face front comun?

Alianța pentru Unirea Românilor este „singurul partid de opoziție”, consideră Alin Coleșa, deputat AUR Cluj, care a și postat un mesaj în acest sens pe pagina sa de socializare. 

„Motivul pentru care am postat mesajul respectiv era legat mai degrabă de PNRR”, recunoaște Alin Coleșa. 

După cum apreciază deputatul AUR Cluj, singura abordare rezonabilă pentru partidele de opoziție consta în neparticipare –  „doar ieșind de la vot, pentru a nu fi cvorum”, apreciază acesta. 

„Era evident că PSD făcea un teatru ieftin. 

Dar revenind la motivele pentru care s-ar aplica acest mesaj – „singurul partid de opoziție” – în cazul pandemiei, în ciuda tuturor evidențelor legate de situația medicală și libertățile fundamentale care se încalcă în mod nejustificat, chiar întrebărilor pe care le-am pus personal unor deputați PSD, în condițiile în care se votează proiecte de lege care încalcă aceste libertăți fundamentale în mod nejustificat, ei votează în favoarea acelor proiecte de lege”, a declarat Alin Coleșa. 

În privința unei viitoare colaborări „de opoziție” alături de PSD, Coleșa apreciază că aceasta nu-și are locul în actualul legislativ:

„În actualul legislativ, aproape sigur că nu. 

Într-o situație ipotetică în care noi am avea cel mai mare procent dintre partidele care ar forma un anumit Guvern, în aceste condiții și într-o situație care, probabil ne-ar da posibilitatea să impunem noi direcția principală și condițiile, nu știu, nu aș putea zice cu siguranță că «NU». 

Dar în condiții în care noi am avea o majoritate”, a explicat Alin Coleșa, deputat Alianța pentru Unirea Românilor Cluj. 

Totuși, Coleșa admite că un asemenea scenariu ipotetic poate deveni real numai după o hotărâre centrală a factorilor decizionali din partid și doar în cazuri punctuale:

„Dar asta nu depinde de mine. Și nu se aplică actualelor condiții.

Este o decizie comună care s-ar discuta probabil luându-se în considerare măsuri concrete legislative care s-ar lua alături de partidul X sau Y. 

În actuala formulă, nu. Nu. 

Ați văzut, în situațiile în care se decide ceva important, că e PNRR, că sunt libertățile fundamentale, PSD votează cel mult de fațadă, împotrivă. 

În cazul libertăților fundamentale votează cu Puterea. 

Iar în cazul celorlalte, atunci când are oportunitatea de a împiedica adoptarea unor proiecte legislative sau alte măsuri, cum e acest PNRR, nu le fructifică. 

Dacă ar fi vrut să le fructifice, ar fi ieșit din plen, de la vot, pentru a nu fi cvorum. 

Orice rămânere acolo însemna clar un vot „pentru” chiar dacă votul formal era „împotrivă”, apreciază Alin Coleșa, deputat AUR Cluj. 

sursa captură: iliealincolesa/facebook.com

În cadrul intervențiilor parlamentare repetate, Coleșa a apreciat vaccinarea obligatorie ca fiind „specifică regimurilor totalitare”, iar măsurile restrictive impuse de actuala coaliție de guvernare drept măsuri „dictatoriale”. 

Recent, George Simion, co-președintele AUR aprecia că „guvernarea putea fi oprită din implementarea PNRR printr-o treime din parlamentari, dar PSD a votat pentru”, nota Simion pe pagina sa de facebook. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *