Politica

A MERITAT SĂ ÎI VOTAȚI? Cât au muncit parlamentarii clujeni în primele 5 luni de mandat – Laszlo Attila, senator UDMR la al treilea mandat

După ce v-am arătat care a fost (in)activitatea celor 10 deputați din legislatura 2020 – 2024, la cinci luni de mandat, a venit rândul senatorilor clujeni. Ziar de Cluj vă prezintă cât au muncit cei 4 senatori pe care i-am trimis prin voturile noastre să conducă țara. Să nu uităm că pentru munca depusă încasează lunar indemnizații mari, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate tot din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

În cele ce urmează vă prezentăm activitatea lui Laszlo Attila, senator UDMR aflat la cel de-al treilea mandat. Absolvent de medicină, Attila a profesat ca medic doar în perioada 1991-1993, ulterior conducând Novo Farm SRL și, timp de 10 ani, Rulmenți-Șuruburi SRL. Între 2008-2012, a ocupat funcția de viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca.

În actuala legislatură, Laszlo Attila este chestor în cadrul Biroului Permanent al Senatului, e secretar al Comisiei pentru sănătate și membru în Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități.

Din data de 11 mai, senatorul face parte și din 3 grupuri parlamentare de prietenie: cu Republica Senegal, cu Guineea și cu Argentina. Din 17 februarie, e membru și în Adunarea Parlamentară NATO.

În 5 luni, Laszlo Attila a avut doar 9 inițiative legislative și 16 luări de cuvânt în plen. Declarații politice, întrebări și interpelări: zero.

Potrivit declarației sale de avere, depusă în 14 aprilie 2021, Laszlo Attila a obținut de la Senat un venit anual de 151 848 lei, adică 12 654 lei lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *