Editorial

De ce are Emil Boc dreptate in chestiunea regionalizarii "pe genunchi"

„Asa cum Guvernul percepe regionalizarea va fi un esec in linie, si in materia descentralizarii si a accesarii fondurilor UE, va complica legatura intre administratiile judetene si cele centrale, va creste birocratia, nu va aduce o imbunatatire pentru romani” – Emil Boc

 

Inca mai sper ca regionalizarea lui Ponta sa fie un proiect solid si util, nu o bifa politica prin care USL sa adauge inca un inel de birocratie peste Romania. Din pacate, semnele sunt rele: desi luna septembrie este data ca certa pentru organizarea referendumului de schimbare a Constitutiei, nimeni nu vorbeste aplicat despre aspectele tehnice ale proiectului.

Ma doare in cot daca guvernator va fi Ioan Rus sau Bolojan de la Oradea. Ma intereseaza mai mult decat numele viitorului guvernator urmatoarele: ce competente va avea acesta, cati bani raman in fiecare regiune si dupa ce criterii, care sunt mecanismele prin care nu numai Clujul, ci si restul judetelor sa se dezvolte, ce programe europene se pot accesa, care este solutia pentru ca oamenii sa nu fie si mai mult strangulati de birocratie.

Victor Ponta nu isi permite un esec in privinta regionalizarii Romaniei. Poate ca nu i se pare premierului, dar un proiect slab, pur politic, afunda Romania si mai tare in mocirla. Iar un proiect serios, solid, gandit pentru viitor, poate schimba istoria acestei tari prea mult distrusa de incompetenta politicienilor.

Important este sa aflam ce vrea Ponta: sa intre sau sa iasa din istoria Romaniei.

(foto – Stiri de Cluj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *