Uncategorized

Ei au fost PRIMII in Ardeal! Descoperirea care ii va face pe ROMANI si pe UNGURI sa se intrebe: „CIOARA, tu unde erai pe atunci?”

Mare amator de vechituri preistorice, paleontologul clujean Matei Vermir a dat lovitura! El a descoperit intr-un depozit de argiloase de varsta Cretacic superioara (apoximativ 70 milioane de ani vechime) un schelet partial de pterozaur de talie medie care a fost denumit Eurazhdarcho langendorfensis.

Asa cum era de asteptat, pterozaurul face parte din familia Azhdarchidelor si descoperirea lui arata cam ce specimene frecventau inainte locuri precum actuala strada Dorobantilor, acolo unde este si sediul Consiliului Judetean!

Pterozaurii din familia Azharchidelor erau foarte gustosi si cadeau des prada speciei Allodaposuchus precedens, dupa cum arata chiar fecalele fosilizate gasite in apropierea scheletului.

Potrivit surselor noastre, cele doua specii au disparut cam in acelasi timp, motiv pentru care nici nu a fost emis vreun cod de avertizare in zona depozitului de argiloase.

FOTO: Google Prehistoric Maps

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *