Din oras

Clujenilor le este "bagata pe gat" inca o baza sportiva construita din bani publici

Scris de 334

Primarul a anuntat astazi construirea unei baze sportive in aer liber, pe locul vechiului cartodrom din Georgheni. Investitia este din bani publici, apreciata initial la 1-2 milioane de euro. La cativa kilometri, intr-un alt cartier al Clujului,  Sala Polivalenta sta in paragina. De Parcul Feroviarilor, o alta baza sportiva cu investitie privata, care nu s-a mai realizat, clujenii au uitat deja.

Baza sportiva din Gheorgheni se va amenaja pe un teren de 9,4 hectare, aflat in proprietatea municipalitatii, dupa cum a spus, astazi, Emil Boc.

„Va avea utilitati diverse, terenuri de fotbal, baschet, volei, atletism, skate park, patinoar, parc cu perete de escaladari”, a declarat edilul Clujului.

Un cost estimat de Primarie se ridica la 1-2 milioane de euro, suma care va fi prinsa in bugetul de anul acesta. Potrivit primarului, baza sportiva va avea termen de executie 2014, dupa ce vor fi realizate studiul de fezabilitate si proiectarea lucrarii.

 „Baza sportiva va fi de interes public, nu privat. Clujenii nu vor plati taxe. Costurile de intretinere se vor acoperi din inchirierea catorva terenuri de sport. Va fi destinata prin excelenta clujenilor si publicului larg”, a explicat Emil Boc.

Acesta a subliniat ca nu urmareste ca Primaria sa scoate profit din aceasta investitie. Tot aici ar putea fi integrat si bazinul de polo, o investitie a Ministerului Dezvoltarii care nu s-a mai concretizat in 2011.

„Suntem in discutii cu Ministerul Dezvoltarii. Sa vedem daca mai sustin aceasta investitie. Bazinul de polo trebuia sa se construiasca in aceeasi zona, pe un teren de 1 hectar”, a mai spus primarul.

Promisiuni la indigo

In 2010, omul de afaceri Arpad Paszkany lua in concesiune Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, pentru urmatorii  25 de ani. Pretul la care s-a inteles cu Compania Nationala de Cai Ferate „CFR SA” a fost un chilipir – 1,19 euro pe metrul patrat. Adica pentru cele 5,3 hectare, 64.000 de euro pe an.

Pe atunci, Paszkany promitea clujenilor ca aici va fi construita o baza spotiva  de 1,5 – 2 milioane de euro. Aceasta urma sa includa doua terenuri mari, cu gazon, de circa un hectar, doua mai mici, si alte doua terenuri sintetice. Potrivit declaratiilor de atunci date de omul de afaceri clujean, baza sportiva urma sa fie la dispozitia tuturor clujenilor, pe langa juniorii de la CFR Cluj. Paszkany a precizat, atunci, ca nu va face profit din baza sportiva.

Parcul Feroviarilor arata ca si acum trei ani, cu mai putin copaci, care au fost taiati intre timp.

In imediata vecinatate a Cluj Arena zace o alta investitie sportiva care nu a fost dusa la finalizare – Sala Polivalenta. Lucrarile au fost oprite dupa ce au fost realizate in proportie de 65% si au fost cheltuiti aproape 40 de milioane de lei. In acest moment, firma constructoare CON-A realizeaza lucrarile de conservare, care vor fi finalizate in luna martie, urmand ca dupa aceea Primaria sa initieze o noua procedura de licitatie.

FOTO: napocanews.ro, citynews.roULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 10 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 10 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 12 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 13 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 14 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 15 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 15 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 15 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE