Din oras

Clujenilor le este "bagata pe gat" inca o baza sportiva construita din bani publici

Scris de 334

Primarul a anuntat astazi construirea unei baze sportive in aer liber, pe locul vechiului cartodrom din Georgheni. Investitia este din bani publici, apreciata initial la 1-2 milioane de euro. La cativa kilometri, intr-un alt cartier al Clujului,  Sala Polivalenta sta in paragina. De Parcul Feroviarilor, o alta baza sportiva cu investitie privata, care nu s-a mai realizat, clujenii au uitat deja.

Baza sportiva din Gheorgheni se va amenaja pe un teren de 9,4 hectare, aflat in proprietatea municipalitatii, dupa cum a spus, astazi, Emil Boc.

„Va avea utilitati diverse, terenuri de fotbal, baschet, volei, atletism, skate park, patinoar, parc cu perete de escaladari”, a declarat edilul Clujului.

Un cost estimat de Primarie se ridica la 1-2 milioane de euro, suma care va fi prinsa in bugetul de anul acesta. Potrivit primarului, baza sportiva va avea termen de executie 2014, dupa ce vor fi realizate studiul de fezabilitate si proiectarea lucrarii.

 „Baza sportiva va fi de interes public, nu privat. Clujenii nu vor plati taxe. Costurile de intretinere se vor acoperi din inchirierea catorva terenuri de sport. Va fi destinata prin excelenta clujenilor si publicului larg”, a explicat Emil Boc.

Acesta a subliniat ca nu urmareste ca Primaria sa scoate profit din aceasta investitie. Tot aici ar putea fi integrat si bazinul de polo, o investitie a Ministerului Dezvoltarii care nu s-a mai concretizat in 2011.

„Suntem in discutii cu Ministerul Dezvoltarii. Sa vedem daca mai sustin aceasta investitie. Bazinul de polo trebuia sa se construiasca in aceeasi zona, pe un teren de 1 hectar”, a mai spus primarul.

Promisiuni la indigo

In 2010, omul de afaceri Arpad Paszkany lua in concesiune Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, pentru urmatorii  25 de ani. Pretul la care s-a inteles cu Compania Nationala de Cai Ferate „CFR SA” a fost un chilipir – 1,19 euro pe metrul patrat. Adica pentru cele 5,3 hectare, 64.000 de euro pe an.

Pe atunci, Paszkany promitea clujenilor ca aici va fi construita o baza spotiva  de 1,5 – 2 milioane de euro. Aceasta urma sa includa doua terenuri mari, cu gazon, de circa un hectar, doua mai mici, si alte doua terenuri sintetice. Potrivit declaratiilor de atunci date de omul de afaceri clujean, baza sportiva urma sa fie la dispozitia tuturor clujenilor, pe langa juniorii de la CFR Cluj. Paszkany a precizat, atunci, ca nu va face profit din baza sportiva.

Parcul Feroviarilor arata ca si acum trei ani, cu mai putin copaci, care au fost taiati intre timp.

In imediata vecinatate a Cluj Arena zace o alta investitie sportiva care nu a fost dusa la finalizare – Sala Polivalenta. Lucrarile au fost oprite dupa ce au fost realizate in proportie de 65% si au fost cheltuiti aproape 40 de milioane de lei. In acest moment, firma constructoare CON-A realizeaza lucrarile de conservare, care vor fi finalizate in luna martie, urmand ca dupa aceea Primaria sa initieze o noua procedura de licitatie.

FOTO: napocanews.ro, citynews.roULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 4 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 6 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 17 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 22 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 23 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 24 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 24 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 1 day Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE