Din oras

Clujenilor le este "bagata pe gat" inca o baza sportiva construita din bani publici

Primarul a anuntat astazi construirea unei baze sportive in aer liber, pe locul vechiului cartodrom din Georgheni. Investitia este din bani publici, apreciata initial la 1-2 milioane de euro. La cativa kilometri, intr-un alt cartier al Clujului,  Sala Polivalenta sta in paragina. De Parcul Feroviarilor, o alta baza sportiva cu investitie privata, care nu s-a mai realizat, clujenii au uitat deja.

Baza sportiva din Gheorgheni se va amenaja pe un teren de 9,4 hectare, aflat in proprietatea municipalitatii, dupa cum a spus, astazi, Emil Boc.

„Va avea utilitati diverse, terenuri de fotbal, baschet, volei, atletism, skate park, patinoar, parc cu perete de escaladari”, a declarat edilul Clujului.

Un cost estimat de Primarie se ridica la 1-2 milioane de euro, suma care va fi prinsa in bugetul de anul acesta. Potrivit primarului, baza sportiva va avea termen de executie 2014, dupa ce vor fi realizate studiul de fezabilitate si proiectarea lucrarii.

 „Baza sportiva va fi de interes public, nu privat. Clujenii nu vor plati taxe. Costurile de intretinere se vor acoperi din inchirierea catorva terenuri de sport. Va fi destinata prin excelenta clujenilor si publicului larg”, a explicat Emil Boc.

Acesta a subliniat ca nu urmareste ca Primaria sa scoate profit din aceasta investitie. Tot aici ar putea fi integrat si bazinul de polo, o investitie a Ministerului Dezvoltarii care nu s-a mai concretizat in 2011.

„Suntem in discutii cu Ministerul Dezvoltarii. Sa vedem daca mai sustin aceasta investitie. Bazinul de polo trebuia sa se construiasca in aceeasi zona, pe un teren de 1 hectar”, a mai spus primarul.

Promisiuni la indigo

In 2010, omul de afaceri Arpad Paszkany lua in concesiune Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, pentru urmatorii  25 de ani. Pretul la care s-a inteles cu Compania Nationala de Cai Ferate „CFR SA” a fost un chilipir – 1,19 euro pe metrul patrat. Adica pentru cele 5,3 hectare, 64.000 de euro pe an.

Pe atunci, Paszkany promitea clujenilor ca aici va fi construita o baza spotiva  de 1,5 – 2 milioane de euro. Aceasta urma sa includa doua terenuri mari, cu gazon, de circa un hectar, doua mai mici, si alte doua terenuri sintetice. Potrivit declaratiilor de atunci date de omul de afaceri clujean, baza sportiva urma sa fie la dispozitia tuturor clujenilor, pe langa juniorii de la CFR Cluj. Paszkany a precizat, atunci, ca nu va face profit din baza sportiva.

Parcul Feroviarilor arata ca si acum trei ani, cu mai putin copaci, care au fost taiati intre timp.

In imediata vecinatate a Cluj Arena zace o alta investitie sportiva care nu a fost dusa la finalizare – Sala Polivalenta. Lucrarile au fost oprite dupa ce au fost realizate in proportie de 65% si au fost cheltuiti aproape 40 de milioane de lei. In acest moment, firma constructoare CON-A realizeaza lucrarile de conservare, care vor fi finalizate in luna martie, urmand ca dupa aceea Primaria sa initieze o noua procedura de licitatie.

FOTO: napocanews.ro, citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *