In vizor

Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public

șÎn ședința de Consiliu Local de luni s-a aprobat hârțogăraia numită ”Planul Urbanistic Zonal – Reamenajare zona Piața Mărăști și a străzilor adiacente, inclusiv construirea unui parking subteran”. Piața din Mărăști, respectiv monstruozitatea arhitectonică și ilegală a lui Costică Pocol, nu este inclusă în planurile primăriei de modernizare.

Primarul Emil Boc a declarat că Piața Mărăști funcționează în afara legii.

”N-aș putea să adun câte sesizări am făcut autorităților statului cu privire la acest subiect. Eu am crezut sincer că după ce a apărut scandalul Colectiv, această problemă va fi rezolvată. Sincer, am crezut în asta. Nu-mi dau seama de ce încă nu e rezolvată. Adresez întrebări politicos, sesizez, mi se spune că se fac controale în permanență, se verifică, se iau decizii, dar decizia radicală se pare că undeva este amânată. De mine nu o să scape. Și eu am exact aceeași problemă. Nu are cum să funcționeze o asemenea structură în Cluj-Napoca, care e, de departe, în afara cadrului legal. ANAF dă pe ISU, ISU dă pe Sănătate, Sănătatea pe ceilalți, și uite așa e un joc între autoritățile statului care ezită să ia o decizie. De noi nu vor putea scăpa, dar noi nu putem face nimic că nu e la noi pâinea și cuțitul. Dacă ar fi pe domeniul public, am putea intra într-o altă logică de discuție. Acolo trebuie să se ia o decizie administrativă serioasă în concordanță cu legea. N-avem nimic cu investitorii, nici nu îl știu, Pocol (Costică Pocol – n.r), cred că el e patron, nu? Îl respect, e un cetățean al Clujului. Îmi cer scuze dacă nu e el. Trebuie și el să respecte legea. E vorba de destinul clujenilor acolo.”

Edilul spune că astfel de ”șmecherii” trebuie să înceteze. Din păcate, numai zice. Ca și în cazul garajelor transformate ilegal în apartamente și pe care le tot desființează de nu se mai vede om de persoană.

”Avem o sentință definitivă de desființare, sentință cu care ne-am dus la executorul judecătoresc, pentru etajul de deasupra, suntem în faza de contestare. Acolo au fost multe sentințe, am și demolat o parte, dar de fiecare dată sunt tertipuri avocățești (de genul – n red.) a muta proprietarul de pe o firmă pe altă firmă. Am făcut inclusiv procese penale. Procesele nu țin de noi. Dar tertipurile acestea, cum a fost și în centru, la Janis, noi dădeam amendă și demolare pe o firmă, patronul mută pe altă firmă, când mergeam a doua zi să executăm, firma nu mai exista și ne tot plimbam ca șoarecii și pisica. Acește șmecherii trebuie să înceteze”, a mai spus Boc.

Cum ziceam: OSĂ trăim și OSĂ vedem cum vor înceta aceste ”șmecherii”.