In vizor

Cum știe să sugă Buta de la UNTOLD „dublu la dublu” pentru același nimic – TIMAF, de la ugerele celor două oi bugetare proaste, dar grase: Primăria Cluj-Napoca și Consiliul județean Cluj

Conform auditorilor Curții de Contur Cluj în anul 2015, Consiliul Județean Cluj a finanțat ilegal și proiectul “TIMAF – Transylvania International Music and Art Festival”, “activitate generatoare de profit”. Astfel, prin Hotărârea de Consiliu Județean nr. 79/2015 a fost întocmit Contractul de cofinanțare nr. 9505/12..05.2015 prin care s-a “acordat nelegal” suma de 10.000 lei Asociației Student Plus pentru proiectul menționat.

Conform a ceea ce deja pare a fi un adevărat modus operandi al lui Bogdan Buta, Raportul de activitate final din 12.05.2015 al proiectului TIMAFF, care descrie toate activitățile evenimentului, nu conținea și Raportul financiar. Motiv pentru care auditorii Curții de Conturi Cluj au luat la purecat conținutul Raportului final al aceluiași eveniment care a fost trimis către Primăria Cluj-Napoca. Și ce anume credeți că au constatat auditorii? Că mieluțul blând Bogdan Buta știe să sugă dublu pentru același serviciu de la bugetul celor două oi blege: Primăria Cluj-Napoca și Consiliul județean Cluj. În mod total ilegal, firește:

Justificarea către Consiliul Județean Cluj a sprijinului primit se face cu factura nr. 035/21.09.2015 în valoare de 14.147,52 lei, emisă de SC Cort Design SRL Segarcea care a fost decontată și de către Municipiul Cluj-Napoca, rezultând o dublă finanțare pentru aceeași cheltuială. Raportul final nu reflectă realitatea privind activitatea proiectului, atât cea propusă, cât și cea realizată precum și rezultatele obținute. Din Raportul final întocmit de beneficiar se constată că din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca au fost acordate finanțări în sumă de 180.000 lei, iar contribuția proprie a fost de 22.686 lei, fiind omisă finanțarea primită de la bugetul județului Cluj, precum și veniturile realizate din vânzarea biletelor, setimate conform datelor prezentate în Raportul final la 228.500 lei. Deși au fost vândute bilete și au fost realizate venituri, nu a fost declarat și plătit impozitul pe spectacole către UATM Cluj-Napoca în valoare de 11.425 lei. Nu au fost raportate nici veniturile din publicitate de la URSUS SA, SC FANNY SRL etc.

În concluzie, Asociația Student Plus a primit ilegal suma de 10.000 lei de la bugetul CJ Cluj, sumă pe care auditorii o consideră “pagubă efectivă cauzată bugetului județului, aferent căreia au fost calculate dobânzi penalizatoare, conform prevederilor legale, în sumă de 600 de lei”.

Noi mai constatăm ceva – că avem de-a face cu un individ cam hoț de felul lui și care se ține de șmecherii cu dublă decontare și care nu-și plătește datoriile (nici la furnizori, nici la stat). În plus, constatăm că, cu toate aceste mânării dovedite, cineva din Primăria Cluj-Napoca îl susține pe acest șmecheraș și-l abonează la facilitățile municipalității. Bogdan Buta, prin Asociația Student Plus a primit de mai multe ori finanțări nerambursabile de la Primaria Cluj-Napoca. Anul acesta a cerut 490.000 de lei pentru Napoca Avenue, pentru TIMAF 480.000 de lei, iar pentru proiectul Lideri pentru Comunitate 135.000 de lei. Anul trecut, după cum am pomenit, Asociația Student Plus a primit 180.000 de lei pentru cea de-a V-a ediție a Transylvania International Music and Arts Festival. În mod firesc, un astfel de șmecheraș ar cam trebui evitat, n-așa, domnilor și doamnelor din Primărie? Cum asociați imaginea municipalității cu acest șmenar de dublă decontare pe baza aceleiași facturi, cu acest țepar al propriilor furnizori, cu acest nedeclarator de venituri și, în consecință, neplătitor corect de taxe și impozite?

De aceea ne întrebăm cam ce păzezsc organele abilitate ale statului din Republica Autonomă Cluj, cum de nu se sesizează la astfel de borfășisme: neplata impozitelor, dubla decontare, neraportarea veniturilor din publicitate șamd? Bine că se dă cu omor fiscal la florărese și la băbuțele care vând ceva legume din grădina proprie…

Și, apropos de neraportarea veniturilor din publicitate, întrebăm pe această cale onor municipalitatea, cu cât a fost păgubit bugetul local prin neplata taxelor publicitare datorate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *