In vizor

Cum se bagă în poză cu Campusul USAMV Pivariu, primarul din Florești, un Boc mai mititel

USAMV anunța în urmă cu două zile, moment în care a anunțat și Ziar de Cluj, că a primit peste 21 de milioane de euro pentru construirea unui campus modern pentru universitate. Primarul Bogdan Pivariu s-a băgat repede la poză și el, chiar dacă nu are niciun merit.

Terenul pe care va fi construit acest campus se află pe raza comunei Florești, pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați. După cum am scris, finanțarea este destinată în principal construcției și operaționalizării campusului integrat pentru învământul dual, pe un teren aflat în proprietatea USAMV CN, situat în comuna Florești, zona Răzoare (Șapca Verde). Valoarea eligibilă a proiectului este de circa 21.120.000 euro.

În declarațiile date cu ocazia anunțării acestui nou proiect și obiectiv atins de USAMV Cluj-Napoca, nici rectorul și nici prorectorul nu amintesc de vreo importanță pe care Pivariu o are în toată povestea. Poate a învățat asta de la cei mai bătrâni care fac exerciții de imagine, a ieșit cu echipa de comunicare la înaintare să prezinte proiectul, cumva să își mai asume niște laude de pe ici-colea.

Nu prea i-a ieșit, pentru că a fost certat aspru de locuitorii comunei Florești, cea mai mare comună din România.

Iată o parte din comentarii:

 

Pe bună dreptate, oamenii se plâng de noua administrație a tânărului Pivariu. Când oamenii îi cer creșă, grădiniță, drumuri fără gropi, el anunță că s-au dat drumul la lucrări pentru un parc de câini. Nu spune nimeni că nu este de folos așa ceva, însă floreștenii reclamă multe alte probleme, de urgență și prioritate 0, direct către primărie. Pulsul societății floreștene poate fi luat ușor din comentariile de pe Facebook, din ce în ce mai virulente.

Faptul că USAMV Cluj-Napoca are un teren în comuna la care s-a trezit Primar nu are nicio legătură cu el, de fapt. Presa de chitanțier n-o să aducă publicului niciodată aspectele acestea, dar o facem noi. Ba din contră, cu terenurile stă prost! Multe terenuri din Florești, proprietăți private, au ajuns să fie „mlaștini”, cu buruieni crescute peste cap, neîngrijite și unde are toată răspunderea, alături de autoritățile competente, să dea amenzi pentru neîntreținere corespunzătoare.

 

CITEȘTE ȘI: Bogdan Pivariu și-a tras ”filarmonică” pe strada Porii. După modelul lui nen’su Boc și Pivariu ”umblă” mai mult pe Facebook la selfi-uri, nu pe ulițele comunei